Τελευταία νέα
Τώρα ο Οικονόμου λέει ότι μπορεί να έχουν καταστραφεί τα στοιχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Το «αντίο» στον Δημήτρη Τσιρώνη Άμεση σύγκληση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών κ Διαφάνειας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΔAE για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη» Κομισιόν για παρακολουθήσεις: Περιμένουμε να εξεταστούν διεξοδικά Κ. Σακελλαροπούλου: Άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ΑΔAE για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, η έρευνα συνεχίζεται Μετά από 4 μέρες σιωπής: Παρέμβαση Σακελλαροπούλου για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Ζητάει την «πλήρη διαλεύκανση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων» Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτή την εβδομάδα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των παρακολουθήσεων Άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ζητάει η Σακελλαροπούλου
Filathlos.gr

Άγρια «επίθεση» Μπαλτάκου σε Αυγενάκη για τη διαιτησία – Αλλαγές στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης!

Άγρια «επίθεση» Μπαλτάκου σε Αυγενάκη για τη διαιτησία – Αλλαγές στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης!

01/06/2022

Στην πρώτη του δήλωση ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Τάκης Μπαλτάκος «επιτέθηκε» στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την τροπολογία που κατατέθηκε για την επαγγελματική διαιτησία! Τι προανήγγειλε για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

Η δήλωση Μπαλτάκου:

«Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με υπέδειξαν, όσους συμμετείχαν στη διαδικασία. 
Διαβεβαιώνω από τη στιγμή αυτή ότι δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι. Μόνο σφουγγάρι! Οτιδήποτε έχει συμβεί και ειπώθηκε. Θα γίνει μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ, να αποκατασταθεί η κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είναι εφάμιλλος των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών-μελών της UEFA. Αυτή θα είναι η στόχευση και η προσπάθεια σε αυτά δύο χρόνια. 

Όσον αφορά τα κρίσιμα θέματα, να τονίσω τι σκοπεύω να κάνω. Θα εισηγηθούμε στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Το ένα θέμα είναι η διαιτησία, το δεύτερο η αθλητική δικαιοσύνη. Στο θέμα της διαιτησίας, όπως έχω πει και πριν την εκλογή μου, οι νόμοι που είναι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές, υπάρχει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ είναι σωματείο του αστικού κώδικα, ουδείς δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά της ΕΠΟ. Μην περιμένει κανείς η ΕΠΟ να εφαρμόσει νόμους που δεν είναι σύννομοι με το Σύνταγμα. Η ΕΠΟ έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA. 

Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν κάνει, όποιος άλλος θέλει να το περάσει, απλά δεν θα περάσει! Επιγραμματικά πάντοτε, σε συμφωνία με τις FIFA και UEFA, το θέμα της διαιτησίας είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ. Κανενός υπουργού! Τελεία και παύλα…

Δεν γίνεται να έχουμε αθλητική δικαιοσύνη και να μην παίζουν οι ομάδες, επειδή δεν έχουμε αποφάσεις. Να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις! Αυτό σημαίνει ότι στο καταστατικό θα περάσουν ορισμένες διατάξεις σχετικά με την Αθλητική Δικαιοσύνη. Όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, η δίκη θα ορίζεται σε δύο μέρες και η απόφαση σε τρεις. Σύνολο πέντε. Δεν γίνεται να μην παίζουν οι ομάδες για εβδομάδες. 

Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό, θα παύεται. Το καταστατικό είναι σαφές. Η Γενική Συνέλευση είναι σαφής, ορίζει και παύει τα μέλη της ΕΠΟ. Όποιος δεν μπορεί, να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, θα τον παύσει η ΕΠΟ! Είναι η δεύτερη φορά που ταλαιπωρούνται οι ομάδες, επειδή δεν βγαίνουν αποφάσεις…

Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως στα ποινικά δικαστήρια. Θα τους κληρώνουν και θα είναι η ΕΠΟ παρούσα στην κλήρωση. Αυτές οι αλλαγές πιστεύω ότι είναι απαραίτητες. Μετά την ενημέρωση που θα γίνει, πιθανώς να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές. Ο τρόπος που θα διοικηθεί η ΕΠΟ στα δύο χρόνια που έρχονται, είναι με αυστηρότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και σθένος. Το ίδιο και με το προσωπικό. Θα διοικηθεί με αυστηρότητα και δικαιοσύνη. Γιατί αυστηρότητα χωρίς δικαιοσύνη είναι αυθαιρεσία.

Σφουγγάρι και όλα ξεκινάνε σήμερα από την αρχή…».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...