Τελευταία νέα
Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν τη προφυλάκιση του Δ.Λιγνάδη Βουλή: Παραμένει το πρόβλημα Μενδώνη για την κυβέρνηση, τι λένε στελέχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τη θυελλώδη συζήτηση Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ικανοποίηση στην Αθήνα – Όλα έτοιμα για το δεύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού Σύνοδος ΕΕ: Ενστάσεις Μακρόν – Μέρκελ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Στη φυλακή οδηγείται ο Δημ.Λιγνάδης. Κρίθηκε προφυλακιστέος δεν έπεισε τον Εισαγγελέα Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Μπαμπινιώτης για την επιστολή των 285 απόφοιτων του Αρσακείου. “Αόριστες και γενικόλογες αναφορές” … Απόφοιτοι του Αρσακείου: Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι «δεν έγινε τίποτα αντιληπτό» για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στα “προσεχώς” … (με τακτ και ευγένεια) Πολάκης σε Κούγια: Αν δεν ανακαλέσεις άμεσα την αναφορά για σκευωρία, θα είσαι ο πρώτος που θα του κάνω αγωγή και μήνυση Σύνοδος Κορυφής: Στο μέλλον η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Αποκάλυψη: Πότε θα φύγει η Μενδώνη – Τι προθεσμία ζήτησε από τον Μητσοτάκη Θοδωρής Ζδούκος, γιατρός επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα: «Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα»
Presspublica.gr

Άδειασμα Μενδώνη και από Όλγα Κεφαλογιάννη

Ξεκάθαρες αποστάσεις από τη Λίνα Μενδώνη πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Action24, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «ως αντιπολίτευση, η πρόταση του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ ήταν πως οι προκηρύξεις για τις θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών πρέπει να γίνονται με διαγωνισμό από ανεξάρτητες επιτροπές».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πολιτική ευθύνη» στην υπόθεση Λιγνάδη σημειώνοντας: «Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα, δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική».
Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση άργησε να ενεργήσει, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε:
«Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε καθόλου, όταν δόθηκε η λύση, να υπάρχει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση».
The post Άδειασμα Μενδώνη και από Όλγα Κεφαλογιάννη appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...