Τελευταία νέα
Μπαράζ αναρτήσεων Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μέσα στη νύχτα για τον Γιάννη Αλαφούζο και τη διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό (pics) Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την Τουρκία: Η κυβέρνηση πρέπει να πιστοποιήσει ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας Τα πυρά Τσίπρα σε Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη και το μήνυμα για «πάλη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» Εκλογές 2023: Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με φόντο την Υγεία Η «μάχη» της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα – Πηγαίνει στο Άγιο Όρος ο Άδωνις Γεωργιάδης Τα γαλάζια στελέχη που ο Μητσοτάκης στέλνει στο προεκλογικό «μέτωπο» της Β. Ελλάδας – Στο Άγιο Όρος ο Γεωργιάδης ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Live your myth in Greece: Κατέληξαν 63χρονη σε καρότσα αγροτικού στην Κω και 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη περιμένοντας ασθενοφόρο. Αυτά είναι τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Ποια κόπηκαν Τσίπρας στο Περιστέρι: Δύο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας κι ο κόσμος ξέρει ότι ψηφίζει για το ποιος και πως θα κυβερνήσει ΚΚΕ: Επιστολή στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων Έκκληση Αλέξη Τσίπρα για τις 25 του Ιούνη : «Με ενισχυμένη αναλογική όποιος προοδευτικός πολίτης δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το σχέδιο Μητσοτάκη» (Video) ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: Επιμένει να μην αναγνωρίζει την ευθύνη του για την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ
Iatro.gr

Έγκαιρη Διάγνωση – Έγκυρη θεραπεία – Ο ασθενής στο επίκεντρο της ιατρικής φροντίδας Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον καρκίνο σε ένα συνέδριο

Όλες τις πτυχές της διάγνωσης και της θεραπείας σχεδόν όλων των μορφών καρκίνου θα αναλύσουν κορυφαίοι ειδικοί στο επικείμενο συνέδριο “Έγκαιρη Διάγνωση – Έγκυρη θεραπεία – Ο ασθενής στο επίκεντρο της ιατρικής φροντίδας” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου του 2023, στο συνεδριακό κέντρο Ν. Λούρος του ΜΗΤΕΡΑ.
“Το συνέδριο συγκεντρώνει εξαιρετικούς ειδικούς, που καλούνται να συζητήσουν για φλέγοντα θέματα, τόσο πάνω στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του ογκολογικού ασθενούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όσο πιο έγκαιρη είναι η διάγνωση, τόσο πιο έγκαιρη, ασφαλής και αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία”, σημειώνει η επικεφαλής της διοργάνωσης, Παθολόγος – Ογκολόγος Δρ Φλώρα Σταυρίδη, Διευθύντρια της Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής του Δ.Θ.Κ.Α. «Υγεία».
Αναλυτικότερα:
Καρκίνος Μαστού
Η ενότητα που είναι αφιερωμένη στον καρκίνο του μαστού είναι πολύτιμη για κάθε γυναίκα καθώς θα αναλυθούν: Η νέα μέθοδος της μαστογραφίας με σκιαγραφικό και τα πρακτικά και διαγνωστικά πλεονεκτήματά της, οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, αλλά και οι εξελίξεις στην αντιμετώπισή του, τόσο θεραπευτικά, όσο και χειρουργικά.
Καρκίνος πνεύμονα 
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι με διαφορά ο καρκίνος στον οποίο έχουμε θεραπευτικά σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Στη σχετική ενότητα θα παρουσιαστούν τα νέα διαγνωστικά εργαλεία που μας βοηθούν στην έγκαιρη σταδιοποίηση του καρκίνου του πνεύμονα, οι νέες ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισής του, αλλά και η σημασία του τακτικού screening για τους καπνιστές.
Καρκίνος προστάτη 
Σε αυτή την ενότητα θα αναλυθεί ο ρόλος του παθολόγου στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, τα σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά και οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές αντιμετώπισής του.
Γυναικολογικοί καρκίνοι 
Το θέμα της ενότητας είναι οι γυναικολογικοί καρκίνοι, ο καρκίνος του τραχήλου, ο καρκίνος των ωοθηκών και ο καρκίνος του ενδομητρίου, αλλά και η αντιμετώπισή τους.
Στο πλαίσιο του σχετικού τραπεζιού, θα συζητηθεί και το κρίσιμο ζήτημα της διατήρησης της γονιμότητας της γυναίκας που προσβάλλεται από τους συγκεκριμένους καρκίνους.
Ήπαρ – Χοληφόρα 
Στις χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση των πρωτοπαθών νεοπλασμάτων του παγκρέατος αλλά και του δύσκολου, αλλά πλέον αντιμετωπίσιμου καρκίνου του παγκρέατος, θα αναφερθούν οι ομιλητές της συγκεκριμένης ενότητας.
Καρκίνοι γαστρεντερικού
Καρκίνος του ορθού, καρκίνος του παχέος εντέρου και όγκοι του ανώτερου πεπτικού απασχολούν άτομα ολοένα και πιο μικρής ηλικίας, όμως η ογκολογία ακριβείας έρχεται πλέον να δώσει αποτελεσματικές λύσεις, ενώ τα σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα βλάβες που μπορούν δυνητικά να εξελιχθούν σε καρκίνους. Πόσο σημαντικό είναι οι πολύποδες να αντιμετωπίζονται εγκαίρως και πότε ένας ασθενής με καρκίνο του ορθού, δικαιούται να μην χειρουργηθεί; Οι απαντήσεις στη σχετική ενότητα του συνεδρίου.
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συζητηθούν οι νέες χειρουργικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο της ουροδόχου κύστης, η χρήση της ακτινοθεραπείας και το σημαντικό όπλο της ανοσοθεραπείας.
Στερεοταξία
Η στερεοταξία έχει αλλάξει το τοπίο στην αντιμετώπιση καρκίνων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις συνήθεις θεραπείες, καθώς και σε ασθενείς που δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργείο. Στο συνέδριο θα αναλυθούν οι σύγχρονες εφαρμογές και οι ενδείξεις της.
Η φροντίδα του ογκολογικού ασθενούς 
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα αναλυθούν κρίσιμα και χρήσιμα θέματα της καθημερινής ζωής αυτών των ασθενών. Θα απαντηθούν καθημερινές απορίες των ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους, σχετικά με τη διατροφή, την ψυχολογία του ογκολογικού ασθενούς, τη νοσηλευτική φροντίδα του, τη διαχείριση των λοιμώξεων και των ανωμαλιών στην αιματολογική του εικόνα. Όλα όσα μπορεί να προκύψουν είτε λόγω της νόσου, είτε λόγω της θεραπείας.
Ιδιαίτερη έκταση θα δοθεί στους τρόπους διατήρησης της γονιμότητας των ογκολογικών ασθενών, ώστε μετά το δύσκολο και συχνά επίπονο ταξίδι προς τη θεραπεία, να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους ως προς την απόκτηση οικογένειας.The post Έγκαιρη Διάγνωση – Έγκυρη θεραπεία – Ο ασθενής στο επίκεντρο της ιατρικής φροντίδας Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον καρκίνο σε ένα συνέδριο first appeared on www.iatro.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...