Τελευταία νέα
ΥΠΕΞ για ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα Άγριο ξεμπρόστιασμα από τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου: «Από την Ελλάδα δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ, κανείς δεν ασχολείται μαζί μας» Ολυμπιακοί αγώνες: Ο σημερινός απολογισμός της ελληνικής αποστολής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: O κ. Μητσοτάκης μεταβιβάζει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες Σε σκληρή γλώσσα απαντά το ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για σχολεία μειονότητας στη Δυτική Θράκη Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πεταλούδες και Καλλιθέα- Συνεχείς αναζωπυρώσεις Ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας σήμερα- Άγγιξε το 46.3 ο υδράργυρος Πολιτικός “καύσωνας” για τον…καύσωνα και τον φόβο του Βlackout Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτη δόση εμβολίου Σάλος με την ανάρτηση της Βόζεμπεργκ στο Twitter – “Τι θα γίνει και να μην μαγειρέψετε τρεις ημέρες;” Σε πύρινο κλοιό η Φθιώτιδα Προκλητική η δήλωση της Συρεγγέλα για τις γυναικοκτονίες-ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση της
Iskra.gr

Έρχεται οριζόντιος υποχρεωτικός εμβολιασμός σταδιακά για όλο τον ιδιωτικό τομέα!

Οδηγούν την κοινωνία σε διχασμό και εφιάλτη
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και για όλους τους υγειονομικούς, παρόλα αυτά θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για άλλες ομάδες εργαζομένων. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επόμενες ανακοινώσεις θα γίνουν τον Αύγουστο και θα αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε δασκάλους, καθηγητές, αλλά και πανεπιστημιακούς ενώ πιθανότατα αφορούν και τους εργαζομένους στα ΜΜΜ.
Ενώ τα κυβερνητικά στελέχη ανοίγουν πια ορθάνοικτα το «παράθυρο» να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους εργαζόμενους.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πλέον σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους τομείς εργασίας του ιδιωτικού τομέα. 
Ο ιδιωτικός τομέας
Στην περίπτωση πάντως που αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα από Σεπτέμβριο,  ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να πρέπει να εμβολιασθούν υποχρεωτικά εργαζόμενοι και σε άλλους τομείς.
Σύμφωνα με το Έθνος έχει εξετασθεί η υποχρεωτικότητα στην εστίαση αλλά και σε καταστήματα που προσφέρουν φαγητό και οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τρόφιμα όπως είναι τα σούπερ μάρκετ. Κάτι που έχει εφαρμοσθεί και στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα στον Καναδά. 
Αντίστοιχα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι πιθανό να εξετασθεί η υποχρεωτικότητα για όσους εξυπηρετούν πολίτες και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από το πόσο σφοδρό θα είναι το κύμα της πανδημίας από τον Αύγουστο και μετά και αν θα πιεστεί το ΕΣΥ.
Προς ώρας πάντως παρά τα αυξημένα κρούσματα δεν φαίνεται οι εισαγωγές να είναι σε τέτοιο βαθμό που να ανησυχούν τους αρμόδιους, γεγονός που αποδίδεται στον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιακών ομάδων που μέχρι σήμερα νοσούσαν βαριά.
Να τονίσουμε πως από την κυβέρνηση διαρρέουν πως οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί για ακόμα περισσότερα επαγγέλματα όσο δεν προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως σιγά σιγά οδηγούμαστε σε οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό.
The post Έρχεται οριζόντιος υποχρεωτικός εμβολιασμός σταδιακά για όλο τον ιδιωτικό τομέα! appeared first on iskra.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...