Τελευταία νέα
«Άνοιγμα» στη νεολαία από τον Μητσοτάκη και εξαγγελία για αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Γ. Βασιλειάδης Δικαιώνει καθυστερημένα η Ντόρα Μπακογιάννη, Κοτζιά και Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αιχμές του πρώην ΥπΕξ για αποστρατιωτικοποίηση των νήσων! Βενιζέλος: Ήμουν στα πρόθυρα ανοιχτής υποστήριξης της Συμφωνίας (vid) Στο συνέδριο “Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά” θα μετάσχει το Σάββατο η ΠτΔ Πρωταθλητές Ευρώπης-Το 45,5% δεν εξυπηρετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις του Παραιτήθηκε ο Βασιλειάδης -Ο ΣΥΡΙΖΑ τον ευχαριστεί Η επικρατέστερη για εκπρόσωπος Τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπανδρέου: Άδικη η επίθεση στον Ανδρέα Jr – Αγαπά τη φύση, ασχολείται με βελονισμό και μελίσσια ΚΝΕ: Η εικόνα του Μητσοτάκη στην συνδιάσκεψη της ΔΑΠ δείχνει όσο στριμωγμένη είναι η κυβέρνηση από τους φοιτητές Η Ντόρα Μπακογιάννη αποθέωσε Τσίπρα και Κοτζιά και επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή (vid) Παρέμβαση-βόμβα του Γιώργου Παπανδρέου με αποκαλύψεις – Το άγνωστο τηλεφώνημα στον Σαμαρά και η απάντηση στη Σία Κοσιώνη Σάλος με την αινιγματική ανάρτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που δείχνει Χάρη Δούκα και Παπανδρέου (pic)

Αίτηση για την αφαίρεση του ιπποτικού του τίτλου από τον Τόνι Μπλερ

 Ιανουάριος 05, 2022

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το βραβείο ιππότη που απονεμήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’ ανακήρυξε τον Μπλερ, έναν πρώην ηγέτη των Εργατικών, ιππότη-σύντροφο του Τάγματος των Noble Garter, του παλαιότερου και υψηλότερου ιπποτικού τίτλου της Βρετανίας.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση επικρίθηκε από το βρετανικό κοινό, επειδή ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει ότι ο Μπλερ δεν αξίζει αυτή την τιμή, και ορισμένοι τον αποκαλούν εγκληματία πολέμου λόγω της απόφασης να φέρει τη Μεγάλη Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια αναφορά ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες στον ιστότοπο “Change.org”, που στοχεύει να στερήσει από τον πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος αυτόν τον τίτλο.

Η αναφορά στο Change.org ξεκίνησε από τον Άνγκους Σκοτ, ο οποίος έγραψε σε αυτόν τον ιστότοπο ότι ο Τόνι Μπλερ «προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο Σύνταγμα του Ηνωμένου Βασιλείου και στον ίδιο τον ιστό της εθνικής κοινωνίας».

«Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τους θανάτους αμέτρητων αθώων πολιτών και στρατιωτών σε διάφορες συγκρούσεις. Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου», είπε ο Σκοτ.

Σύμφωνα με τον «Guardian», η αναφορά δεν δημιουργήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής, όπου οι αναφορές έχουν νομικό καθεστώς.

Οι αναφορές που έχουν υπογραφεί από 10.000 άτομα εκεί πρέπει να λάβουν απάντηση από την κυβέρνηση και αυτές που υπογράφονται από περισσότερα από 100.000 άτομα εξετάζονται για συζήτηση στο κοινοβούλιο..

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...