Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρός προβληματισμός ανάμεσα στους Συνέδρους αν πρέπει να στηθούν νέες κάλπες για εκλογή προέδρου! Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν άμεσα τα εξώδικα από τον Δήμαρχο Αλίμου

12/02/2021

Aνακοινωση εξεδωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.οπου αναφερεται στην Αναστασία Παπαχρίστου διωκόμενη από τον Δήμαρχο Αλίμου ,συνδικαλίστρια, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο και εκλεγμένη αναπληρώτρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Παιδικών Σταθμών του Δήμουη οποια βρέθηκε στο στόχαστρο του Δημάρχου Αλίμου λόγω των καταγγελιών της ως προς τις πρακτικές που ακολουθεί και οι οποίες αφορούν σε ιδιωτικοποιήσεις, ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε εργαζομένους, τρομοκρατία, εκβιασμούς και εκδικητικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων που έχουν το θάρρος να αντιτίθενται στις ενέργειες και στις επιλογές του.

Ακολουθει η Ανακοινωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το υπ’ αριθμ. 64/11-02-2021 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ, θεωρεί  απαράδεκτη και καταδικαστέα την πρόσφατη ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, να αποστείλει εξώδικο σε Συλλογικότητες, Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους σε ανακοίνωση εργαζόμενης του Δήμου Αλίμου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, τα Δημόσια πρόσωπα δέχονται κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις, με την οποία, προφανώς, και μπορεί να διαφωνούν. Αποτελεί όμως ακραία αντιδεοντολογική συμπεριφορά να επιχειρείς να φιμώσεις φωνές που ασκούν δημόσια κριτική, «μοιράζοντας» εξώδικα σε συνδικαλιστικούς φορείς, που εκπροσωπούν εργαζομένους σε εργασιακούς χώρους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω ενέργειες του Δημάρχου Αλίμου και τον καλεί να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα και τις δικαστικές «απειλές».

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν κατοχυρώσει με αγώνες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται και να εκφράζουν δημοσίως τις απόψεις τους. Και το δικαίωμά τους αυτό δεν θα το εκχωρήσουν σε κανέναν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε επίσης...