Τελευταία νέα
Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας Μητσοτάκης στο MSNBC για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ «Νατοποίηση» Σουηδίας-Φινλανδίας αντί για «φινλανδοποίηση» Ουκρανίας Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΑΚΕΛ:Αντί να απολογηθούν για την αστυνομική καταστολή συνεχίζουν να σέρνουν ανθρώπους στα δικαστήρια

Μάιος 14,2022

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά

Η έναρξη της δίκης των 11 πολιτών που διαδήλωναν το Φεβρουάριο 2021 στο πάρκο Κολοκάση στη Λευκωσία, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση αντί να απολογείται για την αστυνομική καταστολή την οποία όλοι καταδίκασαν τότε, συνεχίζει να εξαπολύει εκδικητικές διώξεις και να σέρνει ανθρώπους στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, όπως προειδοποιούσε επίμονα τότε το ΑΚΕΛ για τα διατάγματα της κυβέρνησης Συναγερμού, μόλις πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η καθολική και παρατεταμένη απαγόρευση των διαδηλώσεων συνιστά δυσανάλογο και συνεπώς απαράδεκτο μέτρο. Πόσο δε μάλλον αν αποδειχθεί ότι το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητα του επιλεκτικά και αναλόγως αν οι διαδηλώσεις είναι αντικυβερνητικές ή όχι.

Οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας είναι αδιαπραγμάτευτα και όλοι έχουμε χρέος να επαγρυπνούμε για αυτά απέναντι σε μια κυβέρνηση που προ πολλού διολισθαίνει σε πρακτικές καθεστώτος.

light logo
Aνορθωτικο Kόμμα του Eργαζόμενου Λαού/ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε επίσης...