Τελευταία νέα
Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές»

Αλεξης Σμυρλής: Το σχέδιο μαζικών τεστ είναι μετάθεση της ευθύνης για τη δημόσια υγεία από την Πολιτεία στον πολίτη.

23/03/2021

Αλέξης Σμυρλής,, Οικονομολόγος, Διευθυντής ΚΟ ΜέΡΑ25

Ο Αλέξης Σμυρλής Διευθυντής Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΜέΡΑ25 σε άρθρο του σχετικά με το σχέδιο μαζικών τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 της Κυβέρνησης που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τα φαρμακεία αναφέρει τα εξής:

Το σχέδιο για τα δήθεν μαζικά τεστ δεν είναι τίποτα άλλο από τέσσερα τεστ DIY, που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τα φαρμακεία, (θα μάθουμε κάποια στιγμή με ποιον τρόπο ακριβώς). Οι πολίτες δηλαδή καλούνται να κάνουν το τεστ μόνοι τους και κατόπιν να ενημερώσουν την πολιτεία για τα αποτελέσματα, εφόσον το τεστ βγει θετικό. Η ίδια κυβέρνηση που διατηρεί επί ένα χρόνο το ενοχικό εργαλείο των sms και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν εμπιστεύεται τους πολίτες, τους καλεί, τους υποχρεώνει ουσιαστικά, να υποκαταστήσουν τις αρχές, τον ΕΟΔΥ, να κάνουν μόνοι, με δική τους ευθύνη μια ιατρική πράξη, το τεστ και κατόπιν, επίσης με δική τους ευθύνη, να κάνουν και την γραμματειακή/διοικητική δουλειά της καταχώρησης των αποτελεσμάτων.

Αυτό δεν είναι σχέδιο μαζικών τεστ, είναι μετάθεση της ευθύνης για τη δημόσια υγεία από την Πολιτεία – που έχει συνταγματικά την υποχρέωση να την διασφαλίζει – στον πολίτη, τον οποίο η κυβέρνηση μετατρέπει σε ιδιώτη που του μετακυλίει τη δική της ευθύνη, έχοντας ως απώτερο στόχο να του επιρρίψει και την ευθύνη… Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει την ευθύνη της πολιτείας σε ατομική ευθύνη καθ’ενός εκάστου.

Αλλά έχουμε μάθει πλέον τα τερτίπια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κυβερνά με μόνο κριτήριο την επικοινωνία και όχι την ουσία. Της αρκεί τα καλοταϊσμενα Μεσα Μαζικής Εξαπάτησης και το παπαγαλικό προσωπικό να επιτελέσουν τον προπαγανδιστικό τους ρόλο: να επαναλαμβάνουν διαρκώς πως πρόκειται για “σχέδιο μαζικών τεστ”, οπως κάνουν για όλα, για παράδειγμα τις “χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ”, την “περιορισμένη ύφεση” ή ακόμα ακόμα τον “μεγάλο περίπατο”. Επικοινωνιακά τερτίπια χωρίς περιεχόμενο, με μόνο σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.

Δίκτυο Μαζικών Επαναλαμβανόμενων Τεστ – Η πρόταση του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 εδω κι έναν χρόνο φωνάζει μεσα κι έξω απ τη Βουλή, για την ανάγκη άμεσης δημιουργίας δικτύου κέντρων για μαζικά τεστ σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός, η ενεργητική αντιμετώπιση του ιού με στοχευμένα και οχι οριζόντια μέτρα καθολικών απαγορευσεων και lockdowns. Η πρόταση μας ολοκληρώθηκε με ακόμα δύο σκέλη, τον μετασχηματισμό των Κέντρων και σε κέντρα εμβολιασμού, και, με το πέρας της πανδημίας, ένταξης των Κέντρων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, η οποία αποψιλώνεται συστηματικά τα μνημονιακά χρόνια, ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι ένα σχέδιο μαζικών τεστ… Σχέδιο το οποίο καταθέσαμε και στη Βουλή σε τροπολογίες και βέβαια στα πλαίσια της Πρότασης Νόμου μας για τις αναγκαίες Θεσμικές Τομές στη χώρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να κωφεύει έναν ολόκληρο χρόνο, και τώρα έρχεται να παρουσιάσει σχέδιο μαζικών τεστ, που μόνο τέτοιο δεν είναι όπως είδαμε. Μη λησμονούμε πως οι δεσμεύσεις της στα ιδιωτικά συμφέροντα της υγείας δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει στην παραμικρή ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ακόμα κι αν κοστίζει σε ζωές, σε θέσεις εργασίας, στο κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Είναι άλλη μια κρίση που η ολιγαρχία έκανε ευκαιρία.

22/03/2021

Διαβάστε επίσης...