Τελευταία νέα
Αλέξης Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα-Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα Αναγέννηση “Καλά κάνουν οι άνθρωποι και απεργούν, θα μείνω μαζί τους” – Βατερλό κυβέρνησης και “παπαγάλων” στο λιμάνι (βίντεο) Σοβαρά; Ο Νίκολαος Γλύξμπουργκ είναι «πρίγκιπας» κι «εκπροσωπεί» την Ελλάδα; Διθύραμβοι Μητσοτάκη στις απεργοκτόνες διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου-Εχθροί της κοινωνίας οι απεργοί LIVE: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή Αλ. Τσίπρας: Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, συκοφαντείτε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται (video) ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Κουτσούμπας: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά VIDEO) “Ούτε μια στιγμή δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων” Η κυβέρνηση ενώ σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα αγοράζει κι άλλο VIP αεροσκάφος! Κυρ. Μητσοτάκης: Καταθέτω αίτημα ονομαστικής για όλο το νομοσχέδιο – Με το νομοσχέδιο αναμετρώνται οι δυνάμεις της πραγματικά προοδευτικής σκέψης με τις δυνάμεις της συντήρησης NOVARTIS: Η εξέλιξη με τον δικαστικό βγάζει στη σύνταξη πολιτικό! Απεργία ΑΔΕΔΥ:Παραλύει το δημόσιο την Τετάρτη–Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
E-thessalia.gr

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ψηφιακά απομονωμένος ο οικισμός Δημόσιων Υπαλλήλων–Αγίου Στεφάνου στο Σωρό

Το αίτημα για τοποθέτηση οπτικής ίνας internet στον οικισμό Δημόσιων Υπαλλήλων – Αγίου Στεφάνου στην περιοχή Σωρός στο Βόλο διαβίβασε με κοινοβουλευτική παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο οικισμός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σύνδεσης με το ίντερνετ με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η τηλεργασία, η παρακολούθηση μαθημάτων από μαθητές και φοιτητές, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση του διαδικτύου.
Η εταιρεία Cosmote που προσφέρει βάσει των συμβολαίων της ταχύτητες μέχρι 24 Mbps, ενώ στην πραγματικότητα οι ταχύτητες στον οικισμό κυμαίνονται στα 1,40 Mbps, αναγνωρίζει το πρόβλημα. Πρότεινε, μάλιστα, τη μείωση του ποσού των πάγιων πληρωμών κάθε δίμηνο. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας, η λύση είναι η σύνδεση του οικισμού με οπτική ίνα μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων από τον υποσταθμό του ΟΤΕ – COSMOTE στις Αλυκές Βόλου.
«Οι κάτοικοι του οικισμού είναι δυσαρεστημένοι καθώς το ζήτημα της κακής σύνδεσης στο ίντερνετ τους δημιούργησε τεράστια προβλήματα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πολύμηνων lockdown δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους. Οι τεράστιες αποκλίσεις από τις πραγματικές ταχύτητες των δεδομένων δικτύου ουσιαστικά καθιστούν την πρόσβαση στο διαδίκτυο ανέφικτη με αποτέλεσμα να νιώθουν ψηφιακά απομονωμένοι» ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού για να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα των κατοίκων του οικισμού Δημόσιων Υπαλλήλων – Αγίου Στεφάνου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...