Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

Αλ. Τσίπρας:”Τα Νοσοκομεία της Αττικής παρουσιάζουν εικόνα κατάστασης πολέμου”.

22/03/2021

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης κ.Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα το το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στην Αττική όπου συνομίλησε με το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Μετά το πέρας της επίσκεψής του και σε δηλώσεις του ο κ.Τσιπρας τόνισε « η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας βρίσκονται δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης κι αν δεν καταρρέουν έχει να κάνει με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης κ.Αλέξη Τσίπρα:

Η εικόνα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής είναι εικόνα κατάστασης πολέμου. Το προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό, δίνει με αυταπάρνηση και πάνω και έξω από τις δυνάμεις του τις υπηρεσίες στον άνθρωπο, όμως η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργεί μια κατάσταση η οποία πραγματικά, δεν είναι υπερβολή, είναι εικόνα κατάστασης πολέμου.

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Αττικής είναι εδώ και αρκετές βδομάδες, πάνω από 100 οι ασθενείς που είναι πρόσκαιρα διασωληνωμένοι σε κλινικές covid και δεν βρίσκουν κλίνη σε ΜΕΘ, διότι δεν επαρκεί ο αριθμός. Και την ίδια στιγμή, μεγάλα νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, όπως εδώ ο Ερυθρός, μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία για κορωνοϊό, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες παθήσεις, ασθένειες να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Ενδεικτικό είναι ότι από τους 120-130 ασθενείς κάθε φορά που είναι λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ για να βρουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας ένα μεγάλο ποσοστό είναι noncovid περιστατικά.
Άρα η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας βρίσκονται δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης κι αν δεν καταρρέουν έχει να κάνει με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.


Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι άλλο πρέπει να γίνει προκειμένου η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
Ανακοίνωσε στο και πέντε την επίταξη ιδιωτικών γιατρών η κυβέρνηση και πάλι όμως χωρίς σχέδιο. Χωρίς σχέδιο για το αν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες πού και πώς θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτοί οι 200 γιατροί που προσπαθούν τώρα να επιτάξουν δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα –ένας χρόνος έχει περάσει- να τους προσλάβουν, να γίνουν προσλήψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες, παρά μονάχα τρέχουν τώρα χωρίς σχέδιο να επιτάξουν 200 γιατρούς;
Προφανώς και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν, διότι, όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολέμου, όλοι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και να προτάξουν τον όρκο του Ιπποκράτη, την ανάγκη δηλαδή να σωθεί η ανθρώπινη ζωή. Αλλά φοβάμαι ότι χωρίς σχέδιο βρισκόμαστε διαρκώς στο ίδιο σημείο.

Αλ. Τσίπρας: «Εικόνα κατάστασης πολέμου στα νοσοκομεία - Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές» - βίντεο


Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι covidfree. Δίπλα μας εδώ είναι το Ερρίκος Ντυνάν, ένα μεγάλο νοσοκομείο το οποίο θα μπορούσε να περιθάλψει covid περιστατικά, με πολλές κλίνες σε ΜΕΘ. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Κι όταν κάποια νοσοκομεία, κάποιες μονάδες μικρές επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία κι όχι αναγκάζοντάς την να βάλει πλάτη σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Σε μια δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, είτε αφορούν ιδιώτες κλινικάρχες, είτε ιδιώτες γιατρούς, όλοι οφείλουν να βάλουν πλάτη. Και η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο και να ενισχύσει έστω και στο και πέντε το ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης...