Τελευταία νέα
ΕΚ: Σήμερα στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας Γεωργούλη Αλέξης Τσίπρας: Χαμένη η ψήφος στα μικρότερα κόμματα – Αυτό θέλει η ΝΔ «Αναπάντεχο δώρο» στη ΝΔ οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία – «Κρυφή ατζέντα» Τσίπρα και Ανδρουλάκη Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ “Πάγος” στην πρώτη συνάντηση Ανδρουλάκη – Καστανίδη μετά την κόντρα Αλληλεγγύη στους αντικαπιταλιστές συντρόφους που διώκονται στη Βόρεια Μακεδονία Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Βόβολης και άλλοι έξι έφτιαξαν νέο κόμμα με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός» Εκλογές 2023: Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Βόβολης έφτιαξαν νέο κόμμα με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός» Ανδρουλάκης: Θα ξανά κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλη δημοκρατική παράταξη ΝΔ: Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι εξαφάνισε το φορολογικό του πρόγραμμα Παύλος Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ εξαφάνισαν το πρόγραμμά τους μετά τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του ΥΠΕΞ: Βαθιά θλίψη για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία

 Απρίλιος 04, 2022

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλεξη Τσίπρα με την Ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΑΕΔ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με το νόμο Χατζηδάκη, που στην ουσία καταργεί το οκτάωρο και απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έρχεται να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που στην πραγματικότητα ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία. Προωθεί την έννοια της υποχρεωτικότητας της κατάρτισης έναντι του δικαιώματος στην εργασία, υποβαθμίζοντας τον ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για μια τιμωρητική διάθεση και απέναντι στον άνεργο και απέναντι στον εργαζόμενο. Η διαγραφή από τα μητρώα, αν αρνηθεί να πάει σε μια θέση εργασίας την οποία δεν μπορεί να την αξιοποιήσει για δύο χρόνια, είναι τιμωρία.
Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση με πολύ άγριες διαθέσεις απέναντι στον κόσμο της εργασίας, απέναντι συνολικά στην κοινωνία, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να έχουμε μια κρατική στοργή.
Οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί να δείξουν, μέσα από τους αγώνες τους και τις διεκδικήσεις τους, ότι αυτές οι επιλογές είναι και απαρχαιωμένες και επικίνδυνες. Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη προκειμένου να αναστραφεί αυτή η πορεία της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Διαβάστε επίσης...