Τελευταία νέα
Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!» ΝΑΤΟ: Ψυχροπολεμικό ανακοινωθέν για το νέο δόγμα-Άμεση απειλή Ρωσία-Στο κάδρο Κίνα Βαγγέλης Αποστόλου: Να αποσυρθούν οι άδειες και οι εγκρίσεις παραγωγών ΑΠΕ μέχρι τη σύνταξη του νέου χωροταξικού και των περιβαλλοντικών μελετών ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο υποκρισίας» Γεωργιάδη η ΕΔΕ, για να ρίξει σε υπαλλήλους τις ευθύνες του για το «Turkaegean»

Αλ. Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για να επιστρέψει η δικαιοσύνη στον τόπο

Ιούλιος 06,2021

Ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλεξη Τσιπρα κλείνοντας τις εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης.

Σημεία ομιλίας

Αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά» και να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικού ριζοσπαστισμού.

Στις σημερινές συνθήκες, που δεν υπάρχει η τρόικα, που δεν υπάρχει το Σύμφωνο σταθερότητας με τους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά αντίθετα φτηνός δανεισμός γιατί ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου ανάκαμψης, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες τότε θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Η ΝΔ κατάργησε το οκτάωρο έκανε την εργασία κόλαση. Αντί να μειώσει δραστικά τους φόρους μείωσε το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών (ακρίβεια – αντικειμενικές αξίες ακινήτων – μείωση μισθών). Η χώρα μετατράπηκε σε πεδίο δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Ξύλο στις πλατείες, ξύλο στους διαδηλωτές – ανεξέλεγκτο το έγκλημα και η μαφία.Απέτυχε σε όσα έταξε. Απέτυχε και στη πανδημία

Ολα τα καθεστώτα, όλες οι αντιδραστικές εξουσίες, όλες οι αυταρχικές δυνάμεις, που όταν διαβλέπουν το τέλος τους καταφεύγουν πάντα στην ίδια συνταγή: Στο διχασμό, στη διάσπαση της κοινωνίας, στην κοινωνική και πολιτική όξυνση. Οι εμβολιασμένοι κατά των ανεμβολίαστων, οι νέοι κατά των ηλικιωμένων, οι τοπικές κοινωνίες κατά των προσφύγων, το συντηρητικό τμήμα της κοινωνίας κατά των νέων

Προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος από μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τη κάλπη της απλής αναλογικής, είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – έστω και με μία ψήφο – στις επόμενες εκλογές» και κάλεσε όλες και όλους να εργαστούν σκληρά και αποφασιστικά, μέσα στη κοινωνία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ολόκληρη η ομιλία:

Διαβάστε επίσης...