Τελευταία νέα
Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στην διαχείριση της πανδημίας, οδηγώντας και την πραγματική οικονομία στην καταστροφή

 Ιανουάριος 04, 2022

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ  «Στο Κόκκινο 105.5» (Κώστας Σαββόπουλος)

«Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στην διαχείριση της πανδημίας, με επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνικής ζωής», δήλωσε ο   δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5. Χαρακτήρισε «ντροπιαστική την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που στέκονται στην ουρά για να κάνουν τεστ», τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί δωρεάν σύστημα ιχνηλάτησης με συνταγογράφηση των τεστ, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ».

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε, λες και δεν έχει μεσολαβήσει η πρωτοφανής έξαρση της πανδημίας», ενώ ειδικά για την εστίαση, έκανε λόγο για «απόπειρα εξαπάτησης χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων», καθώς «μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση επέμενε ότι η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, παρόλες τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την νέα έξαρση, ωθώντας έναν ολόκληρο κλάδο να προβεί σε προμήθειες ενόψει των εορτών, για να λάβει περιοριστικά μέτρα λίγες μέρες μετά –  τα οποία μάλιστα αναθεώρησε μέσα σε 48 ώρες».«Τίποτα δεν είχε προβλεφθεί  για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων σε τόσο δύσκολες συνθήκες» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι «ο προϋπολογισμός για το 2022 καταρτίστηκε με την υπόθεση εργασίας ότι στις αρχές του έτους θα εκλείψουν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας». «Προτείναμε πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πραγματικά θα έδιναν μια ανάσα, όπως την μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την κάλυψη του κόστους του ενοικίου και ειδικά προγράμματα ενίσχυσης για όσες επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες άτυπου lockdown, ειδικά στην εστίαση και στο εμπόριο», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης.

«Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η κρίση της ακρίβειας, με εκρηκτικές ανατιμήσεις όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης και είδη διατροφής. Αντί να παρέμβει αποφασιστικά, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει εδώ και ένα χρόνο ότι οι κρίσεις είναι παροδικές, οδηγώντας την πραγματική οικονομία σε καταστροφή, με αντίκτυπο και στα δημόσια έσοδα» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Διαβάστε επίσης...