Τελευταία νέα
Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία: «Χαίρεστε για την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα τόσο πολύ που καρφώνεστε» Γ. Οικονόμου: Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου Νέα Δημοκρατία: «Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Ηλιόπουλος» Ο φόβος του συστήματος πριν το «κραχ» οδηγεί σε κάλπες ΣΥΡΙΖΑ: Η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης ΕΡΤ: Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό Παύλος Γερουλάνος: Οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεωκοπία Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας» Turkaegean: Ερώτηση με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη στην Κομισιόν Νάσος Ηλιόπουλος: Στις εκλογές θα καταλάβουν ότι τελείωσε ο χρόνος τους Αλ. Τσίπρας: Πρωτοφανές δύο κρίσιμες ανεξάρτητες αρχές να είναι σε σύγκρουση με την κυβέρνηση επειδή τις εμποδίζει να διατελέσουν το έργο τους

Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής:Cisco Webex ο νέος εμπαιγμός της κ. Κεραμέως

26/03/2021

Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής:

Για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει τη Βουλή των Ελλήνων, τον πολιτικό κόσμο, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία.

Συνεχίζει την αυταρχική και αδιαφανή πολιτική της, ασκώντας  αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ουσιαστικά αφήνει στην τύχη της την εκπαίδευση. Δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση και για να αμβλυνθούν οι τόσες και τόσες ανισότητες που πλήττουν τους μαθητές μας. Εδώ και έναν χρόνο έχει δημιουργηθεί  μαθησιακό και μορφωτικό κενό στα παιδιά και στους νέους της χώρας και το Υπουργείο δεν έχει ακόμα παρουσιάσει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισής του. Λειτουργεί σαν να βαίνουν όλα καλώς.

Η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco  παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη. Απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη Βουλή, τις ανεξάρτητες αρχές, τη διαφάνεια, τον δημοκρατικό διάλογο με περισσή αλαζονεία και αυταρχισμό.

Τώρα διαφάνηκε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία  αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο, για να συνεχίσει την  τηλεκπαίδευση  με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόσφατη κρίση στο “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την συνεχή προσπάθεια της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Τώρα καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση των σχετικών δημόσιων θεσμών: του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου  του  ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟΥ, των ασύγχρονων πλατφορμών e-me, e-class, του  Ψηφιακού Σχολείου κλπ, που εγκαταλείφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και από τη σημερινή της Ν.Δ.

Η κ. Κεραμέως και η Ν.Δ. είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας.

Επιμένουμε σταθερά και αταλάντευτα για την εδώ και τώρα δημιουργία   εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη “Ψηφιακής Παιδείας”, με δημόσιο θεσμικό διάλογο για να μπορέσει τη χώρα  μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και των καιρών.

24/03/2021

Διαβάστε επίσης...