Τελευταία νέα
Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Μαδρίτη: Αντιπολεμική σφήνα έβαλε η μαζική διαδήλωση Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής| Παγκόσμια Ημέρα Νερού: «Όχι στις θεωρίες, ναι σε μια νέα αντίληψη»

25/03/2021

Ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το μολύνουμε, το ρυπαίνουμε, το σπαταλάμε και αδιαφορούμε. Ξεχνάμε ότι η ζωή ξεκίνησε από αυτό και το σημαντικότερο, ξεχνάμε ότι η ζωή μπορεί να εξαφανιστεί εάν δεν το σεβαστούμε.

Άλλη μία «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» και άλλη μία «ελληνική ημέρα αδιαφορίας» παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει το 24% της παγκόσμιας νοσηρότητας και το 23% των θανάτων σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που σχετίζονται και με το νερό.

Από τη Φουκοσίμα και το Τσερνόμπιλ μέχρι τα τοξικά απόβλητα και από την Κλιματική κρίση μέχρι τον Αμαζόνιο, τις αποξηράνσεις και τα γιγαντιαία φράγματα το νερό δεινοπαθεί. Είναι γνωστό εξάλλου ότι 2.1 δις άνθρωποι παγκοσμίως ζουν χωρίς ασφαλές νερό και σχεδόν 700 παιδιά κάθε ημέρα πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με κακής ποιότητας νερό και έλλειψη υγιεινής.

Δυστυχώς σε αυτό το καταθλιπτικό διεθνές πλαίσιο η Ελλάδα πρωτοπορεί και πάλι. Τεράστιες απώλειες νερού σε πεπαλαιωμένα δίκτυα, νιτρορρύπανση και ευτροφισμός, απόρριψη αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων χωρίς επεξεργασία, καταπατήσεις και τσιμέντωμα πάσης φύσεως υγροτόπων, καταστροφή της υδρόβιας βιοποικιλότητας.

Τα παραδείγματα δεκάδες. Ενδεικτικά σημειώνουμε την καταστροφή του ποταμού Ασωπού με ότι αυτό σημαίνει για το περιβάλλον και την υγεία αλλά και τις ανεκμετάλλευτες ποσότητες επεξεργασμένων υδάτων που εκβάλλουν στην Ψυττάλεια και θα μπορούσαν να αρδεύσουν μεγάλες εκτάσεις της Αττικής.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει συμμέτοχο στα θεωρητικά ευχολόγια Κυβέρνησης και Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε θα δεχθεί την εμπορευματοποίηση των υδάτων που δρομολογεί η νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις και θα συνεχίσει.

Για εμάς το νερό πρέπει να είναι φυσικό αγαθό, δημόσιο και προσβάσιμο σε όλους, καθαρό, ποιοτικά ελεγμένο και αυτονόητα διαθέσιμο για τους υδρόβιους οργανισμούς.

22/03/2021

Διαβάστε επίσης...