Τελευταία νέα
Αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ – Συλλαλητήριο το πρωί της Τρίτης Οι αντιδράσεις και η αλληλεγγύη ακύρωσαν την αστυνομική επιχείρηση βίαιης εκκένωσης στο ΑΠΘ Yπάλληλοι του ΕΟΔΥ στο κορωνοπάρτι της Τσινοπέμπτης-Οι ευθύνες Αρκουμανέα, κυβέρνησης “Χαλάστρα” στα σχέδια για επέμβαση στο ΑΠΘ έκαναν καθηγητές, φοιτητές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η κλούβα και οι αστυνομικές δυνάμεις, πανηγυρισμοί από τους φοιτητές (vid) «Σερίφη», τι γίνεται εδώ; «Άσκοπη βία» αστυνομικών σε αυτοκίνητο! Στο ίδιο μήκος κύματος Ελλάδα – Αίγυπτος για το επίμαχο οικόπεδο στον 28ο μεσημβρινό Νέες χυδαιότητες Κυρανάκη: Γνωστός άγνωστος ο νεαρός με παραβατική συμπεριφορά Συμφωνία Αιγύπτου – Ελλάδας για το επίμαχο οικόπεδο 18 της ανατολικής Μεσογείου – Ραγδαίες εξελίξεις (video) Μέχρι και ο Ευαγγελάτος εξοργίστηκε με τα όσα προκλητικά υποστήριξε δικηγόρος του αστυνομικού: Για το τι προηγήθηκε ήσασταν λαλίστατη για το γιατί έδειρε τον πολίτη ανηλεώς λέτε θα γίνει ΕΔΕ (vid) Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ – Καταγγελία για διασωληνωμένους εκτός εντατικής Επαφές Δένδια σε Κύπρο και Αίγυπτο: Συντονισμός για Κυπριακό, ευρωτουρκικά και σχέσεις με Κάιρο ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκράτηση της κοινωνίας και αντιδημοκρατικός κατήφορος βίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ :Το 53% του 1964.

18/02/2021

Τη 16η Φεβρουαρίου του 1964 πρέπει να θυμάται όλη η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Ένωση Κέντρου νίκησαν στις εκλογές του 1964 με 53% και δημιουργήθηκε ουσιαστικά η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Την πορεία όμως αυτή της νίκης των λαϊκών δυνάμεων ανέκοψε η αποστασία του 1965 κατευθυνόμενη από τα ανάκτορα, τους Αμερικανούς και την ΕΡΕ που εξυφάνθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Με την αποστασία αυτή του ’65 ήρθε μετ’ ολίγον η χούντα των συνταγματαρχών και η τραγωδία της Κύπρου.


Ωστόσο η 16η Φεβρουαρίου του 1964 ήταν μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία γιατί ήρθε στην εξουσία ο κεντρώος χώρος μετά 60 ετών δεξιά διακυβέρνηση. Από εκείνη την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου που προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 έχει η Ελλάδα να θυμάται τη δωρεάν παιδεία, την αγροτική σύνταξη για τους αγρότες, την κατάργηση των κοινωνικών φρονημάτων και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους όλης της χώρας. Από τότε έχει η χώρα να κυβερνηθεί δημοκρατικά.
Το δύσκολο έργο της συνέχισης αυτής της δημοκρατικής πορείας που διακόπηκε, έχει αναλάβει σήμερα η Ένωση Κεντρώων.

16/02/2021

Διαβάστε επίσης...