Τελευταία νέα
Σακελλαροπούλου: Χρέος μας να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας Π. Δουδωνής: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν γεννήθηκαν χθες, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει» Μητσοτάκης: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου γίνεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας Επιστολή Τσαβούσογλου σε Δένδια για την 25η Μαρτίου: Βέβαιος για παγίωση των σχέσεων καλής γειτονίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ (photo) Κατερίνα Σακελλαροπούλου για 25η Μαρτίου: Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Τιμούμε τον ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών – Θεσμική ασέβεια Ανδρουλάκη Τι ψηφίζουμε; (65άρηδες και πάνω) – 4. Δεν έχουμε χάσει την τέχνη να λέμε «όχι» «Βόμβες» Αναστασιάδη για Μητσοτάκη: Σκοτεινός ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα-Νέα αποκάλυψη της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Ν. Ηλιόπουλος: «Όταν μιλάμε για βαθύ κράτος, μιλάμε για το κράτος της ΝΔ» Δ. Κουτσούμπας: «Το καινούργιο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου» Τσαβούσογλου: Ευχές σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ :Το 53% του 1964.

18/02/2021

Τη 16η Φεβρουαρίου του 1964 πρέπει να θυμάται όλη η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Ένωση Κέντρου νίκησαν στις εκλογές του 1964 με 53% και δημιουργήθηκε ουσιαστικά η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Την πορεία όμως αυτή της νίκης των λαϊκών δυνάμεων ανέκοψε η αποστασία του 1965 κατευθυνόμενη από τα ανάκτορα, τους Αμερικανούς και την ΕΡΕ που εξυφάνθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Με την αποστασία αυτή του ’65 ήρθε μετ’ ολίγον η χούντα των συνταγματαρχών και η τραγωδία της Κύπρου.


Ωστόσο η 16η Φεβρουαρίου του 1964 ήταν μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία γιατί ήρθε στην εξουσία ο κεντρώος χώρος μετά 60 ετών δεξιά διακυβέρνηση. Από εκείνη την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου που προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 έχει η Ελλάδα να θυμάται τη δωρεάν παιδεία, την αγροτική σύνταξη για τους αγρότες, την κατάργηση των κοινωνικών φρονημάτων και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους όλης της χώρας. Από τότε έχει η χώρα να κυβερνηθεί δημοκρατικά.
Το δύσκολο έργο της συνέχισης αυτής της δημοκρατικής πορείας που διακόπηκε, έχει αναλάβει σήμερα η Ένωση Κεντρώων.

16/02/2021

Διαβάστε επίσης...