Τελευταία νέα
Παράνομη Τουρκική NOTAM: Για δύο μήνες η Άγκυρα δεσμεύει περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο Δ. Κουτσούμπας: «Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες» Χρήστος Σταϊκούρας: Από Σεπτέμβρη ενδεχόμενες παρεμβάσεις για καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα Γ. Βαρουφάκης: «Χρόνια πολλά, Τζούλιαν. Άλλη μια μέρα στην απομόνωση επειδή τόλμησες να υπερασπιστείς το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε» Νέα επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους τραυματίες αστυνομικούς από τους Αγίους Αναργύρους Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον κύριο Ερντογάν Ν. Παππάς: «Hellenic train ή Hellenic bus, τελικά;» Αποκλείουν τις εκλογές, αλλά… ετοιμάζονται στην κυβέρνηση! Θετικός στον κορονοϊό ο Κωστής Χατζηδάκης Πολεμική ζώνη … το κέντρο της Αθήνας Σάββατο βράδυ 2 Ιουλίου: Και τρίτος νεκρός από το μπαράζ πυροβολισμών αστυνομίας – συμμοριών! Ευριπίδης Στυλιανίδης στο “Π”: H τουρκική προκλητικότητα είναι στρατηγική και όχι επικοινωνία Μ. Κριθαρίδης: «Να αφεθεί ελεύθερος ο αναρχικός Πάνος Καλαϊτζής»

Αναστασιάδης Σάββας:«Στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία».

23/03/2021

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Οικονοµικών

Θέµα: Στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία

Αξιότιµε Κύριε Υπουργέ,

Η στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδηµία, τις ανακουφίζει και αναγνωρίζεται από τους ιδιοκτήτες. Παρόλα αυτό όµως το παρατεταµένο κλείσιµο της αγορας επιδεινώνει την κατασταση και δηµιουργεί προβληµατισμούς και αγωνίες που εκφρόστηκαν στη διαδικτυακή συναντηση ττου είχα με εκπροσώπους επαγγελµατιών της Περιφέρειας µου. Οι προβληματισμοί αφορούν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους την επόµενη μέρα .

Για τους λόγους αυτούς ερωτόσΘε κ. Υπουργέ.

1. Εξετόζετε το ενδεχόµενο να ενισχύσετε με κεφαλαιο κίνησης κατα την έναρξή τους, τις επιχειρήσεις που έµειναν κλειστές, κυρίως της εστίασης; 2. ΠροτίΘεστε να επιδοτήσετε τις πόγιες δαπόνες ( λογαριασµούς ενέργειας, επικοινωνίας, ασφαλιστικές εισφορές, εργοδοτικές εισφορές, δόσεις ρυθµισµένων οφειλών κ.λ.π.) των επιχειρήσεων που έµειναν κλειστές µε κρατική εντολή; 3. ΠροτίΘεστε να αναστείλετε τις κατασχέσεις των επαγγελματικών λογαριασµών για όσο διαστηµα οι επιχειρήσεις είναι κλειστές; 4. Εξετόζετε το ενδεχόµενο να οµαδοποιήσετε τα χρέη των επιχειρήσεων όλων των φορέων, µε την εφαρμογή µίας ενιαίας ρύθµισης δόσεων; 5. ΠροτίΘεστε να προχωρήσετε σε δραστική µείωση των µισΘωματων για την παραχώρηση αιγιαλού σε επιχειρήσεις , κυρίως εστίασης , για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο; Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ο ερωτών Βουλευτής

Σόββας Αναστασιόδης- Β΄ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης...