Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Αντιπολεμική κινητοποίηση: Σάββατο 9/4, 12:00, Προπύλαια 

 Απρίλιος 09, 2022

Αντιπολεμική κινητοποίηση: Σάββατο 9/4, 12:00, Προπύλαια
Στη βουλή oΖελένσκι και οι Ναζί του, μισθοφόροι του ΝΑΤΟ
Ξεπέρασε κάθε όριο ο πολεμοκάπηλος τυχοδιωκτισμός της Κυβέρνησης – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ για να «διαφοροποιηθούν»

Ξεχειλίζει η αποδοκιμασία και οργή για την άθλια φιέστα της κυβερνητικής πλειοψηφίας την Πέμπτη 7/4 στη βουλή με την ομιλία Ζελένσκι. Λες και δεν έφτανε η παρουσία αυτής της μαριονέτας των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, που έχει εγκληματίσει επανειλημμένα και συνεχίζει να το κάνει σε βάρος του πολύπαθου ουκρανικού λαού. Που διώκει και εκτελεί συνδικαλιστές, αριστερούς, κομμουνιστές ή φιλειρηνιστές μαχόμενος τάχα για την «ελευθερία». Εμφανίστηκαν και οι ναζί του τάγματος Αζόφ να κάνουν κήρυγμα στον ελληνικό λαό!

Κάνει τάχα ότι αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, που ως «λαγός» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ πρωτοστατεί διεθνώς σε επιθετικότητα. Με αθρόα αποστολή όπλων στην Ουκρανία και τη μετατροπή των βάσεων, ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης, σε ΝΑΤΟϊκά ορμητήρια πρώτης γραμμής. Με κυρώσεις, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου. Με την απέλαση ρώσων διπλωματών και τώρα την προσφυγή στη Χάγη για «εγκλήματα πολέμου». Με τα ΜΜΕξαπάτησης και όλη την ελίτ, έχουν λυσσάξει να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία ένα αντιρωσικό, φιλοπόλεμο και αντικομμουνιστικό μένος. Εκθέτοντας έτσι τον ελληνικό λαό στους μεγαλύτερους κινδύνους, αφού τον τσακίζουν καθημερινά με τη λαίλαπα της Ακρίβειας, με σωρεία αντεργατικών μέτρων, κατασταλτικών επιθέσεων, εξοπλιστικών δαπανών.

Και τι να πει κανείς για την υποκρισία των άλλων αστικών, νεοφιλελεύθερων κομμάτων; ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είχαν καλωσορίσει την ομιλία Ζελένσκι, ως «ένδειξη αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό» και μάλιστα «αυτονόητη». Ο «φιλειρηνιστής» ΣΥΡΙΖΑ αφήνει εδώ κι εκεί μια απαλή κριτική στους ΝΑΤΟϊκούς, δηλώνει όμως ένθερμο παρόν στη νέα Μεγάλη Ιδέα, την πλήρη στοίχιση με τα σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ. Άλλωστε έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις στρατηγικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, τους πρόσφατους θηριώδεις εξοπλισμούς που υπερψήφισε. Υπέρ της πρόσκλησης είχε ταχθεί και το Μερα25, με αστερίσκους «κριτικής». Τώρα, αφού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, κάνουν όλοι τις αθώες περιστέρες.

Οι πρώτες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, η μαζική συναυλία στα Προπύλαια στις 29/3 (σε αντίθεση με τις αποτυχημένες φιέστες των διαφόρων Μπακογιανναίων και Σαββοπουλαίων) έδειξαν την απόρριψη από εργαζόμενους και νεολαία της στοίχισης με ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Στις απεργιακές διαδηλώσεις στις 6/4, εκφράστηκε έμπρακτη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είχαν αρνηθεί να δουλέψουν για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών όπλων, αλλά και η κατακραυγή για το χτύπημα διαδηλωτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζονται (10/4) οι κινητοποιήσεις στη βάση του Αράξου (όπου αποθηκεύονται και πυρηνικά όπλα) και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλλουμε την «ειρήνη των λαών», να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. Εργαζόμενοι και νεολαία θα σταματήσουμε το αίσχος, της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο, όπου μας σέρνουν κυβέρνηση, αστική τάξη και ελίτ, οι «Ανήκομεν στη Δύση» και «Πάμε Πόλεμο».

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσία. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ. Όχι «βοήθεια» στο καθεστώς Ζελένσκι. ΕΞΩ Βάσεις και ΝΑΤΟ. ΟΧΙ στα Πυρηνικά.

ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ, ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ! Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Τραινοσέ και τους διωκόμενους της Θεσσαλονίκης.

ΟΧΙ στον πόλεμο των κυρώσεων. ΟΧΙ στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Διαβάστε επίσης...