Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

ΑΣΓΜ:«Τα προσωπικά μεταδεδομένα των παιδιών μας είναι σε συλλογή – κατοχή – για εμπορική αξιοποίηση από την Cisco».

24/03/2021

Σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σχετικά με το το ζήτημα των συμβάσεων που αφορούν την τηλεκπαίδευση,και που το υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει με την ιδιωτική εταιρεία «Cisco», αναφέρει τα εξής:

«Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί “πληρώνουν” από πρώτο χέρι την τηλεκπαίδευση εδώ και 2 χρόνια.

Τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα, σχετικά με τη σύμβαση του ΥΠΑΙΘ και της εταιρείας Cisco για την τηλεκπαίδευση, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που δυο χρόνια διεκδικούν γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικοί. Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Τα 2 εκατ. ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος σε ιδιωτική εταιρεία για την τηλεκπαίδευση θα μπορούσαν να δαπανηθούν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για ολόπλευρη υλικοτεχνική στήριξη των σχολείων. Σήμερα υπάρχουν υποδομές, τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό ώστε να διαμορφωθεί υποδομή για δημόσια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που θα σχετίζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εδώ και δύο χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν βάλει βαθιά “το χέρι στην τσέπη” για να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Εδώ και χρόνια οι γονείς ως φορολογούμενοι πολίτες δεν έχουμε δει ουσιαστικά να επιστρέφει ούτε 1 ευρώ για να στηριχτεί η μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας, με ή χωρίς πανδημία.

Πάει πολύ ακόμα και τα προσωπικά μεταδεδομένα των παιδιών μας να είναι σε συλλογή – κατοχή – επεξεργασία για εμπορική αξιοποίηση από την Cisco με τις “ευλογίες” του ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
  • Να στηριχτεί η δια ζώσης μορφωτική διαδικασία όλων των μαθητών με σχέδιο κάλυψης της ύλης.
  • Να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στις Σχολικές Επιτροπές για αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού ηλεκτρονικών μέσων σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να ακυρωθεί κάθε όρος της Σύμβασης με την Cisco που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας.

Ως εδώ. Αρκετά πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών μας λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας».”

23/03/2021

Διαβάστε επίσης...