Τελευταία νέα
Γκλέτσος για Μητσοτάκη: Σαφώς και δεν είναι λύση αυτό που είπα για το γιαούρτωμα Τσίπρας: Ημέρα περηφάνιας και περισυλλογής – Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας για 25η Μαρτίου: «Ημέρα περηφάνιας και περισυλλογής, μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα» Σακελλαροπούλου: Χρέος μας να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας Π. Δουδωνής: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν γεννήθηκαν χθες, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει» Μητσοτάκης: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου γίνεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας Επιστολή Τσαβούσογλου σε Δένδια για την 25η Μαρτίου: Βέβαιος για παγίωση των σχέσεων καλής γειτονίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ (photo) Υψηλές πτήσεις Δένδια-Επιστολή Τσαβούσογλου στον Έλληνα ΥΠΕΞ για την 25η Μαρτίου: Βέβαιος για παγίωση των σχέσεων καλής γειτονίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ (photo) Κατερίνα Σακελλαροπούλου για 25η Μαρτίου: Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Τιμούμε τον ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών – Θεσμική ασέβεια Ανδρουλάκη Τι ψηφίζουμε; (65άρηδες και πάνω) – 4. Δεν έχουμε χάσει την τέχνη να λέμε «όχι»

Βασίλης Κικίλιας: Μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στην χώρα 500.000 εμβολιασμοί.

12/02/2021

O Βασίλης Κικίλιας Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης και Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε (11/02/21) Νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης όπου σε δήλωση του επεσήμανε ότι σε αυτή την τεράστια υγειονομική επιχείρηση εμβολιασμών συνεργάζονται αρμονικά πολλά Υπουργεία και φορείς Του Κράτους, το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Πολιτική Προστασία, το Εθνικής Αμύνης και έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, με κύριο άξονα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου περιηγήθηκε στις Κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, ενώ είδε την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης 41 απλών κλινών νοσηλείας στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, όπως και αυτό της δημιουργίας 7 κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Η ανακαίνιση των 41 κλινών νοσηλείας υλοποιήθηκε από δωρεά της οικογένειας Χρόνη και η δημιουργία των 7 κλινών ΜΑΦ από δωρεά των Ahepans και της εταιρείας Nestle.

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Τούμπας, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, συνομίλησε με πολίτες που είχαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους και συνεχάρη το προσωπικό για την άρτια οργανωμένη διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου εγκαταστάθηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένες φορητές ΜΕΘ, από τις συνολικά έξι που δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η εταιρεία Kaizen Gaming International και η Stoiximan.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη ήταν το Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας :

Μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στην χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινάω από τους εμβολιασμούς, γιατί η ελπίδα είναι κινητήριος δύναμη για τον κόσμο, για τους πολίτες, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για όλους μας.

Και βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση να προσφεύγουν στα εμβολιαστικά κέντρα και εδώ και στα Κέντρα Υγείας όπως το Κέντρο Υγείας Τούμπας που επισκέφθηκα πριν, και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία. Σε λίγες μέρες στα mega centers, ένα θα ανοίξει μέσα στην βδομάδα στη ΔΕΘ και έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη – είναι ήδη 52.

Βλέπουμε να προσέρχονται συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας με συνοδούς να τους συμπεριφέρονται οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές και οι εμβολιαστές με ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και γλυκύτητα, να τους εμβολιάζουν και να φεύγουν ευχαριστημένοι, να λαμβάνουν το sms στο κινητό τους και να μην ταλαιπωρούνται.

Και όλη αυτή η τεράστια υγειονομική επιχείρηση, που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας και για όλο τον κόσμο, να γίνεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και καθώς θα έρχονται και παραπάνω εμβόλια προφανώς θα αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι ροές. Ακούσατε άλλωστε τα νούμερα για τους επόμενους μήνες, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα, είμαστε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να ευχαριστήσουμε τη Stoiximan. Σας ευχαριστούμε πολύ, όπως και όλους τους ιδιώτες δωρητές μας. Γιατί αυτή η διαδικασία και αυτή η τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί: ιδιωτικός τομέας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν και αυτό είναι πολύ θετικό και συγκινητικό.

Αυτό το οποίο όμως είμαστε εδώ σήμερα να παρουσιάσουμε είναι κάτι πρωτοποριακό. Είναι φορητές ΜΕΘ. Δύο στο «Γ. Γεννηματάς», δύο στον «Άγιο Δημήτριο» και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, που έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δωρίζει η εταιρεία. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Αχαΐα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω παρά μόνο υπομονή στους συμπολίτες μας, προσπάθεια από όλους να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πίστη στους υγειονομικούς μας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για αυτή την τεράστια επιχείρηση συνεργάζονται αρμονικά πολλά Υπουργεία και φορείς Του Κράτους, το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Πολιτική Προστασία, το Εθνικής Αμύνης και έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, με κύριο άξονα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.

Κλείνω – και δεν το ξεχνώ ποτέ – ευχαριστώντας τους υγειονομικούς μας. Έχουμε προσθέσει άλλους 10.000 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτούς τους μήνες. Τους ανθρώπους αυτούς που έχουν παλέψει και με πολύ μεγάλη αγάπη και αυταπάρνηση προστατεύουν και φροντίζουν τους συμπολίτες μας.

Αισιοδοξώ και αισιοδοξούμε ότι αν προσέξουμε και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα τα καταφέρουμε και θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση.”

Διαβάστε επίσης...