Τελευταία νέα
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ Πάνος Σκουρλέτης: Απογοήτευση και αγωνία για όσα δεν ειπώθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ Φινλανδία-Σουηδία και ΝΑΤΟ Όνειδος: Μητσοτάκης στο Αμερικάνικο Κογκρέσο εξομοίωσε Μεσολογγίτες με Αζοφιστές Μαριούπολης Ικέτης της Τουρκίας ο Κ.Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο να σταματήσει υπερπτήσεις Η 9η Μαΐου πέρασε… Έγινε κι ένα τηλεφώνημα… Παράδοση επ’ αόριστον Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες υπεκμισθωμένων επαγγελματικών ακινήτων, ζητά ο Βασίλης Σπανάκης Γ. Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρωταγωνιστεί στο σήριαλ Δυναστεία» Δημήτρης Κουτσούμπας για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Ενώ Μητσοτάκης συμπλέει με «εμπρηστή» Μπάιντεν-Ερντογάν βάζει veto-Μπερλουσκόνι επικρίνει-Azovstal παραδίδεται Το ράλι στα σιτηρά «καίει» το ψωμί-στις μυλόπετρες της ακρίβειας καταναλωτές

Β. Αποστόλου: Πως το Ταμείο Αρωγής εμπαίζει τις πληγείσες από την πυρκαγιά μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Β. Εύβοιας

 Μάιος 01 ,2022

Β. Αποστόλου: Πως το Ταμείο Αρωγής εμπαίζει τις πληγείσες από την πυρκαγιά μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Β. Εύβοιας

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την πρόσκληση ενίσχυσης που εξήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές στη βόρεια Εύβοια:

«Με τυμπανοκρουσίες αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η συνολική δημόσια δαπάνη που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη δράση ανέρχεται στα 26 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατ. ευρώ αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει αφορά στους δικαιούχους της συγκεκριμένης δράσης, οι οποίοι ειδικά για τη βόρεια Εύβοια καλούνται να πληρούν τόσες και τέτοιες προϋποθέσεις που καθιστούν αδύνατη τη χρηματοδότηση και την υλοποίησή της.

Μάλιστα στον αγροτικό χώρο και τη μεταποίησή του οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής τους αφορούν σε πολλούς τομείς μη επιλέξιμους από τους αντίστοιχους ΚΑΔ, με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι να μην έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στη συγκεκριμένη δράση. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο αποκλεισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Ευβοίας.

Πέραν αυτού η όλη διαδικασία όπως περιγράφεται στο 100 σέλιδο κείμενο της απόφασης μόνο διευκόλυνση για την πρόκληση δράσης δεν αποτελεί για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές δικαιούχους. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα κατά πόσον όλα όσα ανακοινώνονται από το ταμείο αρωγής ως ενίσχυση της βόρειας Εύβοιας, από την πυρκαγιά, υλοποιούνται.

Περιμένουμε να υπάρξει μια αναλυτική αναφορά τόσο στην υποβολή των αιτημάτων όσο και στην πορεία των χρηματοδοτήσεων.»

Διαβάστε επίσης...