Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ για σιδηροδρομικό δίκτυο: Η κυβέρνηση αδιαφορεί Συνάντηση Ανδρουλάκη με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Ο διάλογος Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Ανδρουλάκη στο Twitter άνοιξε το παιχνίδι για την κεντροαριστερά Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές με την στήριξη Μπάιντεν – Κλίντον! O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία – Τραμπ: Θα τη νικήσω πιο εύκολα Στέφανος Κασσελάκης: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας η απόφαση του Τζο Μπάιντεν «Αγαπητέ Στέφανε»: Χείρα φιλίας Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη (“Αγαπητέ Νίκο”) για το Κυπριακό και τους Αγνοούμενους και η άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ! Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα – Στηρίζει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία – Η επιστολή απόσυρσης Η απάντησή του Νίκου Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή» Κασσελάκης σε Ανδρουλάκη: Να αναδείξουμε το ζήτημα των Κύπριων αγνοούμενων στο Ευρωκοινοβούλιο ΜέΡΑ25 για Κύπρο: Οι δύο πλευρές να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε το ΝΑΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ

Β.Κεγκέρογλου:”Με την εξουσία όλη στην αυλή του Κυβερνήτη, οι αποφάσεις λαμβάνονται εκεί και ανακοινώνονται από τους Υπουργούς.”

18/02/2021

O  Βασίλης Κεγκέρογλου Βουλευτής Kινηματος Αλλαγής Ν. Ηρακλείου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικης Ομάδας  σε τοποθέτηση του εχθές στη Βουλή ανέφερε στην ομιλία του ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων»  είναι αποκαλυπτικό αφενός για το καθεστώς διοίκησης που επιδιώκει να εγκαταστήσει στη χώρα ο κ Μητσοτάκης και αφετέρου, οπως τόνισε ο κ.Κεγκερογλου, για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, με εκμετάλλευση της πανδημίας και της εξαθλίωσης των πολιτών για την οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό.

Ακολουθεί η ομιλία του κ .Κεγκέρογλου:

“Η πανέτοιμη στα λόγια ΝΔ, πιάνεται μονίμως ανέτοιμη στην πράξη. Δεν προετοιμάστηκε, ούτε για να κρατήσει ανοικτή την Ε.Ο. αλλά ούτε για να την κλείσει. Ούτε για να ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα προκαλώντας σύγχυση και ζημιά στους πολίτες. Απροετοίμαστοι παντού και παρά τον αγώνα των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ  και των δήμων, χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό.  Το επιτελικό κράτος απέτυχε και απογυμνώθηκε! και το αυταρχικό εμφανίζεται.

Με την συγκέντρωση όλης της εξουσίας στην αυλή του Κυβερνήτη, οι αποφάσεις λαμβάνονται εκεί και ανακοινώνονται από τους Υπουργούς. Αν περπατήσουν, τις πιστώνεται ο κ. Μητσοτάκης, ενώ οι αποτυχίες φορτώνονται στους υπουργούς.  Ο μηχανισμός ελέγχου της ενημέρωσης πάντα παρών για να υλοποιήσει το πλάνο της προπαγάνδας.

Το νομοσχέδιο που συζητούμε έχει 24 άρθρα και 3 τροπολογίες με 16 άρθρα και είναι αποκαλυπτικό

αφενός για το καθεστώς διοίκησης που επιδιώκει να εγκαταστήσει στη χώρα ο κ Μητσοτάκης

 και αφετέρου  για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, με εκμετάλλευση της πανδημίας και της εξαθλίωσης των πολιτών για την οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό.

Δεν είναι τυπικό θέμα, η κακή νομοθέτηση.

Εδώ βέβαια έχουμε κάκιστη και κυρίως ύπουλη νομοθέτηση, των σκοπιμοτήτων, της αδιαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και επαναφορά δεξιών ιδεοληψιών.   

 1η Τροπολογία: Λέει ο κ. Χατζηδάκης:

Αν θέλετε να δώσουμε προκαταβολή 346 Ευρώ έναντι της προσωρινής σύνταξης, που είναι έναντι της κανονικής, τότε θα ψηφίσετε μαζί και το άρθρο 5 της τροπολογίας για απευθείας αναθέσεις, προμήθειες και συμβάσεις υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμούς και μάλιστα χωρίς όρια. Χωρίς γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης. Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων! Πάρτε το πίσω!

Επιπλέον ο κ. Χατζηδάκης δεν μας εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζει τον νόμο που ψήφισε η Βουλή και ο ίδιος, πριν 5 μήνες για την καταβολή προσωρινής σύνταξης…. Κύριε Χατζηδάκη η κυβέρνηση σας παράλαβε 300.000 συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες από τον ανεκδιήγητο ΣΥΡΙΖΑ, που διόγκωσε το πρόβλημα και έχουν το θράσος και μιλούν σήμερα και τις κάνατε 360.000 χωρίς τις αιτήσεις του τελευταίου 3μήνου και με την μετάθεση του προβλήματος που επιχειρείτε, τώρα θα τις αυξήσετε ακόμη περισσότερο.

Δώστε ριζική λύση, σας έχουμε πει με ποιο τρόπο, τα μπαλώματα δεν αρκούν.

Κ. Χατζηδάκη, με καθαρά ιδεοληπτική επιλογή, πετάξατε έξω από τον 2643/98 τα παιδιά των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, αφού ουσιαστικά δεν  υπάρχει αντικείμενο λόγω ηλικίας.

Υπάρχει βέβαια για τα παιδιά των  αντιστασιακών της επταετίας αλλά δεν φαίνεται να σας απασχολεί.

Είναι γνωμοδότηση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, μας λέει κ Χατζηδάκης, ως νομιμόφρων.

Την απόφαση του Σ.τ.Ε. για τα αναδρομικά των συνταξιούχων την οποία παραποιήσατε και αφαιρέσατε 2,5 δις από τις τσέπες των συνταξιούχων για αναδρομικά των επικουρικών και των εφάπαξ, δεν την ξέρετε;;;

Εδώ γιατί δεν είστε νομιμόφρων; Συμμόρφωση κατά περίπτωση και θέμα!

2η Τροπολογία. Λέει ο κ. Αυγενάκης που έχει καταθέσει πέντε τροπολογίες η καθεμιά για να διορθώνει την προηγούμενη χωρίς αποτέλεσμα. Νομοθετώ την  ηλεκτρονική διαδικασία, στις εκλογές των Ομοσπονδιών αλλά το σύστημα της ηλεκτρονικής κάλπης θα είναι στο γραφείο μου για διαφύλαξη.

Άλλωστε η επιλογή της ηλεκτρονικής διαδικασίας είναι προαιρετική!

Έτσι όσες ομοσπονδίες στις συνθήκες πανδημίας δεν  μπορέσουν να πραγματοποιήσουν, οι διοικήσεις τους παύονται 31/3/2021 και με το έλεος του κ Αυγενάκη άλλες 10 μέρες.

Εκβιασμός με την παγίδα στημένη.

Ή γίνονται εκλογές «με εγγυημένα αποτελέσματα», όπως λέει η λανθάνουσα γλώσσα της αιτιολογικής.

Ή παύονται οι διοικήσεις.

Όχι όμως όλες! Η διοίκηση της Παραολυμπιακής Επιτροπής  παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβρη.

Επικαλείται το Τόκυο το καλοκαίρι! Αλλά υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί και μια σειρά άλλες παγκόσμιες  διοργανώσεις ομοσπονδιών. Δεν σας βγαίνουν τα νούμερα.

Εμείς σας προκαλούμε. Δώστε παράταση σε όλες ανεξαιρέτως τις διοικήσεις μέχρι τον Οκτώβρη, αν εν τω μεταξύ δεν καταφέρουν λόγω των συνθηκών να πραγματοποιήσουν εκλογές. Είτε με φυσική παρουσία και υγειονομικά πρωτόκολλα ή και με διασφαλισμένες ηλεκτρονικές εκλογές, όχι με την κυβερνητική πλατφόρμα αλλά αυτή της ΔΟΕ ή άλλη πιστοποιημένη. Θέλετε να κρατικοποιήσετε τον εθελοντισμό, τι σόι φιλελεύθεροι είστε; Φέρτε μια ρύθμιση όπως προτείνουμε και εδώ είμαστε.

Αλλά συναίνεση σε αδιαφανείς διαδικασίες και σκοπιμότητες εμείς δεν δίνουμε και μάλιστα με σύστημα επιλεγμένο από τον υπουργό. Η έμπνευση είναι μάλλον από τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, με το περιτύλιγμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Το νομοσχέδιο αυτό για την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ, είναι χαρακτηριστικό του νέου καθεστώτος. Η ΑΑΔΕ δημιουργήθηκε σε εφαρμογή του 3ου αχρείαστου Μνημονίου των αντιμνημονιακών  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να εκχωρηθούν τα έσοδα και ο εισπρακτικός μηχανισμός στους δανειστές, μαζί με το Υπερταμείο, την εκχώρηση της εθνικής περιουσίας για 99 χρόνια.

Τις απαιτήσεις Σόιμπλε, που δεν ικανοποίησαν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, τις ικανοποίησε «απροθύμως» μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Η ΝΔ είχε ψηφίσει μαζί  ΣΥΡΙΖΑ την σύσταση της ΑΑΔΕ ν.4389/10 και τώρα προωθεί, αυτές τις επιλογές αφού ταυτίζονται με την δική της ατζέντα. Σήμερα με έκπληξη άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να λέει ότι ήταν αντίθετος στο νόμο του και τον κ. Αλεξιάδη να λέει ότι υλοποιούσε πολιτικές Βαρουφάκη.  

Τι είναι τελικά ο Σύριζα, υπεργολάβος μνημονίων και υλοποίησης πολιτικών άλλων;

Το Κίνημα Αλλαγής δεν συμφώνησε τότε με την εκχώρηση του μηχανισμού των εσόδων στους δανειστές. Διαφωνούμε με την απεξάρτηση της από την Ελλάδα και  με την γενική εξουσιοδότηση στον διοικητή για τα πάντα, χωρίς θεσμικές εγγυήσεις ελέγχου των ενεργειών του και αυτό είναι στρατηγική διαφορά μας για το σύστημα διοίκησης. Διαφωνούμε που αφήνετε τους εργαζόμενους στο έλεος του ενός ανδρός αρχή και να διαχωρίζονται σε πρόβατα και ερίφια. Αν δεν είναι έτσι, να κάνετε δεκτή την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για την μισθολογική εξίσωση των νέων υπαλλήλων με τους παλαιότερους που έχουν την προσωπική διαφορά.”

Διαβάστε επίσης...