Τελευταία νέα
Κοινωνία Ώρα Press – 4/10/2023: Με το σταγονόμετρο το αίμα για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία Πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρόεδρος της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης Στη Θεσσαλία παραμένουν αποκλεισμένοι δυο βδομάδες μετά την κακοκαιρία, μεταφέρουν με drones φάρμακα και τρόφιμα και “αυτούς”… τους ενόχλησε που πήγε ο Κασσελάκης με φτυάρι και γαλότσες στη λάσπη! Την Πέμπτη η πρώτη … του Στέφανου Κασσελάκη ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως Πρόεδρος Τσίπρας: Ποια ευρωπαϊκή θέση αναμένεται να πάρει Συνταξιούχοι ενός ανώτερου Θεού! Επανέρχονται οι συντάξεις των δικαστών στα επίπεδα προ του 2012 (περικοπές Μνημονίων) με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» μηνύει τον Αχιλλέα Μπέο για διαπλοκή μεταξύ του Δήμου Βόλου και της ΠΑΕ «Βόλος ΝΠΣ» Ρώτησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το αν ισχύει το δημοσίευμα της Yeni Safak για αποστρατικοποίηση των νησιών και εκείνος απάντησε για Rafale και Belh@rra Εξώδικο του Κώστα Παπαδάκη για αποκλεισμό της Ανατρεπτικής Συμμαχίας σε ΕΡΤ και ιδιωτική τηλεόραση Ναύαρχος Αποστολάκης: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν Μητσοτάκης – Ερντογάν συζήτησαν για αποστρατικοποίηση νησιών Νεκτάριος Φαρμάκης: Η Δυτική Ελλάδα έχει πλέον ανέβει κατηγορία Δημοσκόπος: Δεν αποκλείεται να πετύχει η ΝΔ 13/13 στις περιφερειακές εκλογές

Β. Μεϊμαράκης: «Υπήρξε κριτική, αλλά ο χειρισμός αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση».

05/02/2021

Ενημερωτική εκδήλωση, με συμμετοχή των βουλευτών των εθνικών κομμάτων της οικογενείας του ΕΛΚ,  για την πορεία του ευρωπαϊκού εμβολιασμού, διοργάνωσε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Manfred Weber, η Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, ενημέρωσαν τους βουλευτές των εθνικών κομμάτων του ΕΛΚ για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα των εμβολίων και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή τη μείωση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι « οι αντιδράσεις είναι πολλές ωστόσο χάρη στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ευρωπαίος πολίτης έχει άμεση πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. «Υπήρξε κριτική, αλλά ο χειρισμός αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση». Υπογράμμισε επίσης ότι στη μάχη αυτή είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να ξεπεράσουμε την πανδημία που έχει πολλές παραμέτρους, υγειονομικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές. Παράλληλα, επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι γεωπολιτικό και θα πρέπει να το προσεγγίζουμε χωρίς κραυγές, ακρότητες και λαϊκισμούς και σε απόλυτη συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Τέλος, επανέλαβε και υποστήριξε την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και δήλωσε ότι αυτό θα διευκολύνει την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Η Ευρωπαία Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε στους χειρισμούς που έγιναν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες και παραδέχθηκε ότι « οι καθυστερήσεις είχαν να κάνουν με τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε συνδυασμό με τη χαμηλή του τιμή και ασφάλειά του». Εξέφρασε την πίστη της ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της ΕΕ, δηλαδή ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού της ΕΕ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και δεσμεύτηκε ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε μεγάλη αύξηση της παραγωγής και των αποθεμάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόεδρος Weber

Ο Πρόεδρος Weber ανέφερε: «χάρη στην ευρωπαϊκή στρατηγική δεν υπάρχουν ευρωπαίοι δύο ταχυτήτων, δε θέλουμε έναν πόλεμο εμβολίων αλλά πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση και να δίνουμε εμπεριστατωμένες απαντήσεις στον ευρωπαίο πολίτη».

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola δήλωσε ότι : «παρά τα προβλήματα η Ευρώπη τα κατάφερε και μέσα σε δώδεκα μήνες έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο και αυτό το πετύχαμε χάρη στην κοινή μας δράση. Την εποχή του Brexit και της παραπληροφόρησης πρέπει να δείξουμε ότι αυτά που κάνουμε είναι περισσότερα από αυτά που λέμε, το χρωστάμε στη νέα ευρωπαϊκή γενιά».

Ο π. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani τόνισε ότι «όπως παραδεχόμαστε τις αδυναμίες μας, έτσι πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ΕΛΚ και ο Πρόεδρος Βέμπερ υπήρξαν πρωτοπόροι για να υπάρξει κοινή δράση. Είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό συντονισμό σε έκτακτες ανάγκες».

Στην εκδήλωση, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας, και οι βουλευτές Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος, Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός, Β’ Αθηνών Βορείου Τομέα  Δημήτρης Καιρίδης και Λάρισας Στέλλα Μπίζιου.

Διαβάστε επίσης...