Τελευταία νέα
Κρίσιμο εύρημα της MRB για το OPEN: Η τάση στο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ κα … Μομφή στο σύστημα φτώχειας και κοριών ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα Πιο ανοιχτό μυαλό, πιο επικεντρωμένη προσοχή Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Δημοσκόπηση MRB: Τι θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια ΝΔ: 4 ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα Bloomberg: Έρχεται μεγάλη ρωσική επίθεση στην ανατ. Ουκρανία την άνοιξη Δημοσκόπηση MRB: Τι κυβέρνηση θέλουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του Η ομιλία Βαρουφάκη στην Κούβα: «Την 5η Ιουλίου του 2015 ο ελληνικός λαός ήρθε τόσο, μα τόσο, κοντά στην επανάσταση» Σκάνδαλο υποκλοπών: Το «κρυφτούλι» Μητσοτάκη με τα ονόματα, η επίθεση σε Ράμμο και το «ρήγμα» με Βενιζέλο
Pemptousia.gr

Γέροντας Ελπίδιος: Είναι δυνατόν να μην εκπληρώσει ο Χριστός μας το αίτημα της Μητέρας Του;

Αρχιμανδρίτης, Γέροντας, π. Ελπίδιος (1913-1983).
(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
 
«Και πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχήπιστεύοντες, λήψεσθε»(Μτ. 21, 22)
 
Ο Γέροντας προσευχόταν αδιαλείπτως και το ίδιο συμβούλευε να κάνουν και τα πνευματικά του παιδιά.
«Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ, αλλά να κάνετε και εσείς λίγη προσευχή», τους προέτρεπε.
«Να κάνετε προσευχή και ο Θεός θα φωτίσει».
Πήγαινε κάποιος, του ανέφερε ένα πρόβλημα και του έλεγε: «Άντε, σήκω να κάνουμε προσευχή! Τώρα, πήγαινε στα σπίτι σου και, όσο να πας, το πρόβλημα θα έχει λυθεί».
– Δεν μου λες, ρώτησε μια μέρα κάποιο πνευματικό του παιδί. Όταν κατεβαίνεις στην Αθήνα και είσαι μέσα στο λεωφορείο, τι κάνεις;
– Τι να κάνω; του απάντησε. Κοιτάζω έξω, τους ανθρώπους, τα κτήρια, άμα δω και κάποια εκκλησία κάνω τον σταυρό μου…
– Αχ, ευλογημένη! της είπε με πόνο. Τόση διαδρομή, μόνο όταν δεις εκκλησία κάνεις τον σταυρό σου; Συνέχεια να κάνεις το σημείο του σταυρού… Με τα μάτια… Με το μυαλό σου.
Να έχεις συνεχώς την προσευχή στο στόμα σου. Απλά πράγματα. Να μιλάτε απλά στον Θεό, στην Παναγία… Ό,τι έχετε κατ’ ευθείαν στην Παναγία να το λέτε.«Παναγία μου»! να φωνάζετε. «Δεν έχω κανέναν άλλο. Μόνο εσένα έχω»! Και να είστε σίγουροι ότι θα βοηθηθείτε από την Παναγία.
Ξέρετε γιατί; Σκεφθείτε πόσο δυνατή είναι η μεσιτεία της Παναγίας. Η Παναγία παίρνει το αίτημά μας και παρακαλάει τον Χριστό, τον Υιόν της. Είναι δυνατόν να μην εκπληρώσει ο Χριστός μας το αίτημα της Μητέρας Του;
Ο Γέροντας έδινε πολύ μεγάλη σημασία στη δύναμη της προσευχής και η προσευχή του εκπλήρωνε κατά πάντα το: «Πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργούμενη».
 
Από το βιβλίο της Ι. Μ. Δαδίου Παναγία η Γαυριώτισσα, «Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης, (1913-1983), Ο πνευματικός της Μονής Δαδίου, Ο επιστήθιος φίλος του αγίου Πορφυρίου», των εκδόσεων Άθως. Κείμενα Μιχάλης Λεβέντης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...