Τελευταία νέα
«Βράζει» ο τόπος και σήμερα Άνοιξαν τις πόρτες και βάζουν κόσμο στο Δημόσιο Κυπριακό: Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις τελευταίες εξελίξεις Ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό – Το αναλυτικό πρόγραμμα Καλοκαιρινός αγώνας δρόμου και εφεδρείες για τους εμβολιασμούς Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της όπου και όποτε είναι απαραίτητο Βουλή – Επίθεση Σκουρλέτη κατά κυβέρνησης: Δεν πείθει το αφήγημα για την ελάχιστη βάση εισαγωγής Κυρ. Μητσοτάκης: H όσμωση μεταξύ Ελλήνων εντός και εκτός δημιουργεί τεράστιο δυναμισμό Χρυσοχοΐδης: Η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας Καταστροφικές πλημμύρες στη γραφική λίμνη Κόμο Φίλης στη Βουλή: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι κενές θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια Μητσοτάκης σε συνέδριο AHEPA: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της όπου και όποτε είναι απαραίτητο
Money-tourism.gr

Γαλλία “ψηφίζουν” οι Γάλλοι το φετινό καλοκαίρι|Μόλις το 3% σχεδιάζουν ταξίδι εκτός Ευρώπης

Με την αβεβαιότητα να αποτελεί τη μόνη σταθερά για τον παγκόσμιο τουρισμό, οι Γάλλοι δείχνουν να προτιμούν τη Γαλλία στην πλειοψηφία τους για διακοπές το φετινό καλοκαίρι, ενώ και η γηραιά ήπειρος παραμένει στις επιλογές τους. Το σίγουρο είναι πως τα ταξίδια εκτός ηπείρου δεν είναι στις προτιμήσεις τους, με μόλις το 3% των Γάλλων να σχεδιάζουν ταξίδι εκτός Ευρώπης, εφέτος το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με μια μελέτη της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, το 15% των Γάλλων θεωρούν την κατάσταση πολύ αγχωτική και, έτσι, οι διακοπές στο εξωτερικό και δη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι στα σχέδιά τους, τουλάχιστον για το καλοκαίρι που διανύουμε.
Μπορεί τα ταξιδιωτικά γραφεία να αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή επισκεπτών και θετική δυναμική, ωστόσο, οι περιορισμοί που εξακολουθούν να υφίστανται λειτουργούν αποτρεπτικά στην επιθυμία των Γάλλων να ταξιδέψουν εκτός Γαλλίας και, κυρίως, εκτός ηπείρου, λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Allianz Travel, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, οι Γάλλοι θέλουν να “επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους”, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα.
Ενώ το 60% των ερωτηθέντων θα επιλέξουν δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, το 15% θα παραιτηθεί από τις καλοκαιρινές διακοπές, επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ αγχωτική η διαδικασία του ταξιδιού.
Παρά τις μειώσεις, οι περιορισμοί και οι κίνδυνοι θεωρούνται υπερβολικοί για ένα μέρος του πληθυσμού, με το 45% αυτού να προτιμά να ταξιδέψει στη Γαλλία, αποφεύγοντας έτσι τους υγειονομικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στα ταξίδια εκτός χώρας (τεστ PCR, κίνδυνος κλεισίματος των συνόρων, καραντίνα).
Ωστόσο, η Ευρώπη παραμένει στις προτιμήσεις των Γάλλων, δεδομένου ότι το 13% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν πως σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες και μόνο το 3% θα επιλέξουν έναν προορισμό εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 35% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση, αυτό το καλοκαίρι, και το 28% των ερωτηθέντων αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση συστηματικά.
advThe post Γαλλία “ψηφίζουν” οι Γάλλοι το φετινό καλοκαίρι|Μόλις το 3% σχεδιάζουν ταξίδι εκτός Ευρώπης appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...