Τελευταία νέα
Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις

Γεγονότα σαν σήμερα (14 Ιουλιου).

Ιούλιος 14,2021

1933 – Αρχίζει η ναζιστική ευγονική με την εφαρμογή του νόμου περί Πρόληψης απογόνων των ασθενών με κληρονομικές ασθένειες, που απαιτεί την υποχρεωτική στείρωση κάθε πολίτη που πάσχει από υποτιθέμενες γενετικές διαταραχές

Ιστορικά  Γεγονότα 

1223 – Ο Λουδοβίκος Η΄ γίνεται βασιλιάς της Γαλλίας μετά το θάνατο του πατέρα του, Φιλίππου Β΄.


1789 – Γαλλική Επανάσταση: Οι πολίτες του Παρισιού καταλαμβάνουν τη Βαστίλη.


1789 – Ο Αλεξάντερ Μακένζι ολοκληρώνει το ταξίδι του στον μεγάλο ποταμό ελπίζοντας ότι θα τον οδηγούσε στον Ειρηνικό ωκεανό αλλά αποδεικνύεται ότι ρέει προς τον Αρκτικό ωκεανό. Αργότερα ο ποταμός, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμιο σύστημα στη Βόρεια Αμερική, ονομάστηκε Μακένζι.


1824 – Οι Έλληνες αγωνιστές νικούν τους Οθωμανούς στη μάχη της Άμπλιανης.


1874 – Πυρκαγιά στο Σικάγο καίει 47 στρέμματα, καταστρέφοντας 812 κτίρια και σκοτώνοντας 20 άτομα.


1900 – Τα στρατεύματα της Οκταεθνούς Συμμαχίας καταλαμβάνουν το Τιεντσίν κατά την Εξέγερση των Μπόξερς.


1902 – Καταρρέει το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.


1913 – Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.

1933 – Gleichschaltung: Στη Γερμανία, όλα τα πολιτικά κόμματα τίθενται εκτός νόμου εκτός από το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα.


1933 – Αρχίζει η ναζιστική ευγονική με την εφαρμογή του νόμου περί Πρόληψης απογόνων των ασθενών με κληρονομικές ασθένειες, που απαιτεί την υποχρεωτική στείρωση κάθε πολίτη που πάσχει από υποτιθέμενες γενετικές διαταραχές.Στις 14 Ιουλίου του 1933, πριν από ακριβώς 88 χρόνια, οι εθνικοσοσιαλιστές επικύρωναν στο γερμανικό κοινοβούλιο νόμο για την «γενετική υγεία», η οποία άνοιγε το δρόμο στην υποχρεωτική στείρωση, αλλά και στην ευθανασία.Με το νόμο που επικυρώθηκε στη βουλή στις 14 Ιουλίου του 1933 άνοιγε ο δρόμος στην υποχρεωτική στείρωση ατόμων είτε με διανοητικά προβλήματα, είτε με σοβαρά προβλήματα ένταξης στην κοινωνία. Στόχος των ναζί ήταν να σταματήσουν τη μετάδοση «προβληματικών γονίδιων» από τη μια γενιά στην επόμενη. Στις προϋποθέσεις για την αναγκαστική στείρωση ο νόμος αναφέρονταν συγκεκριμένα στα διανοητικά προβλήματα, την επιληψία, τη σχιζοφρένεια, τον αλκοολισμό, αλλά και τη σοβαρή σωματική δυσπλασία, που οφείλοντας σε γονιδιακό πρόβλημα.


1948 – Ο Παλμίρο Τολιάτι, ηγέτης του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πυροβολείται και τραυματίζεται κοντά στο Κοινοβούλιο της Ιταλίας.


1950 – Πόλεμος της Κορέας: Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας επιτίθενται στην πόλη Ντέτζον.


1958 – Ιρακινή επανάσταση: Στο Ιράκ η μοναρχία ανατρέπεται από λαϊκές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αμπντ αλ-Καρίμ Κασίμ, ο οποίος γίνεται ο νέος ηγέτης του έθνους.


1965 – Το Μάρινερ 4 περνά από τον Άρη και λαμβάνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες ενός άλλου πλανήτη.

2002 – Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ γλιτώνει από απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών της ημέρας της Βαστίλης.


2016 – Τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας. Οδηγός φορτηγού κατευθύνεται και παρασέρνει πλήθος πολιτών που γιορτάζουν την Ημέρα της Βαστίλης, εθνική εορτή των Γάλλων. Απολογισμός της επίθεσης είναι 84 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες όπως επίσης και ο δράστης που έπεσε νεκρός από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης...