Τελευταία νέα
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση “τιμωρεί” με μείωση μισθού τους γονείς γιατί το παιδί τους “κόλλησε” ΣΤΕΡΗΣΗ, ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ακης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η διαθήκη – Το μυστήριο με τις θυρίδες του Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Κασουλίδη: Η επίλυση του Κυπριακού στο επίκεντρο ΚΙΝΑΛ: Τα Rafale αγοράστηκαν από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα επιδόματα επικινδυνότητας στις Ενοπλες Δυνάμεις Rafale: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι» – Βίντεο και φωτογραφίες από την πτήση πάνω από την Ακρόπολη Αλέξης Τσίπρας: Ντροπή και εθνική καπηλεία το κομματικό σποτ για τα Rafale «Πυρά» Τσίπρα για Rafale: Ντροπή και εθνική καπηλεία το κομματικό σποτ για τα Rafale ΜέΡΑ25: Ένα δυσοίωνο μέλλον δεν ανατρέπεται με θεάματα αλλά με τον αγώνα της κοινωνίας για “άρτο” Πρόεδρος Αρείου Πάγου για υπόθεση Βαξεβάνη: Να αφήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις ΚΚΕ: Υπέρογκο το κόστος των Rafale

Γεγονότα σαν σήμερα(30 Ιουλιου):Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Ιούλιος 30,2021

Γεγονότα σαν σήμερα

762 – Ιδρύεται η Βαγδάτη.


1419 – Πρώτη Εκπαραθύρωση της Πράγας: ένα πλήθος Χουσιτών σκοτώνει επτά μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Πράγας.


1608 – Ο Σαμουέλ ντε Σαμπλαίν πυροβολεί και σκοτώνει δύο αρχηγούς των Ιροκουά. Το γεγονός αυτό επηρέασε τις σχέσεις των Γάλλων με τους Ιροκουά για τα επόμενα εκατό χρόνια.


1733 – Συστήνεται στη Μασαχουσέτη η πρώτη Μασονική Μεγάλη Στοά των μελλοντικών Η.Π.Α.


1811 – Ο πατήρ Μιγκέλ Ιδάλγο ι Κοστίγια, ηγέτης της εξέγερσης των Μεξικανών, εκτελείται από τους Ισπανούς στην Τσιουάουα.


1912 – Πεθαίνει ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Μεϊτζί και τον διαδέχεται ο γιος του, Ταϊσό.


1920 – Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι.


1930 – Η Εθνική Ουρουγουάης κατακτά στο Μοντεβιδέο το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.


1937 – Με το διάταγμα 447, ξεκινά η επιχείρηση δίωξης των αντισοβιετικών στοιχείων και των φιλικών προς αυτών ατόμων. Με το διάταγμα αυτό ξεκινούν στην ουσία οι Δίκες της Μόσχας.


1945 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: το ιαπωνικό υποβρύχιο I-58 βυθίζει το USS Indianapolis, σκοτώνοντας 879 ναύτες.

Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί σοβαρό έγκλημα και σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά πέφτουν στα χέρια διακινητών, στις χώρες τους και στο εξωτερικό. Σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο επηρεάζεται από την εμπορία ανθρώπων, είτε ως χώρα καταγωγής, διέλευσης ή προορισμού για τα θύματα. Η UNODC, ως θεματοφύλακας της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (UNTOC) και των Πρωτοκόλλων της, βοηθά τα Κράτη στις προσπάθειές τους να εφαρμόσουν το Πρωτόκολλο για την Πρόληψη, την Καταστολή και την Τιμωρία της Εμπορίας Ατόμων (Πρωτόκολλο Εμπορίας Ανθρώπων).

Διαβάστε επίσης...