Τελευταία νέα
Filathlos.gr

Γεωργία Μπίκα: Τα στοιχεία που έκαναν την εισαγγελέα να καταλήξει ότι δεν υπήρξε βιασμός

Γεωργία Μπίκα: Τα στοιχεία που έκαναν την εισαγγελέα να καταλήξει ότι δεν υπήρξε βιασμός

14/05/2022

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, καθώς δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι υπήρξε συναίνεση.

Στην 60 σελίδων πρότασή της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών συμπεραίνει ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε τελικά ψευδής, με αποτέλεσμα να μη θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».

Τρία ήταν τα στοιχεία που έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην εισαγγελική αυτή εισήγηση.

Η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε σε εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης, φέρεται να ήταν ελάχιστη, ενώ παράλληλα δε βρέθηκε στα αποτελέσματα των εξετάσεων ίχνη από το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στα ούρα της 24χρονης.

Το τρίτο κομβικό σημείο ήταν οι καταθέσεις ενός υπαλλήλου της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ενός υπαλλήλου της ασφάλειας, οι οποίοι φέρεται να έχουν δηλώσει ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει μόνη της στο πάρτι της σουίτας του ξενοδοχείου.

Πηγή: instanews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...