Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»
Thepressproject.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: Και με τις βιβλιοθήκες και με τη νεολαία κόντρα στη βία της Μητσοτάκης ΑΕ

«Κάθε φορά που έρχεται ένα νομοσχέδιο που αφορά την προστασία του πολίτη στη Βουλή πρέπει να τίθενται δύο ερωτήματα που απασχολούν κάθε φιλελεύθερη κοινωνία:
Ποιος θα προστατεύσει τους πολίτες και ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες;» αναρωτήθηκε από το βήμα της βουλής ο γγ. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης,
«Διαδεχτήκατε έναν συνάδελφο σας κ. Θεοδωρικάκο που τα συγκεκριμένα ερωτήματα τα απάντησε με τον χειρότερο τρόπο. Είχατε μια ευκαιρία να αλλάξετε τον τρόπο. Δεν το κάνατε. Κάνατε μια κακή αρχή ήδη όταν επισκεφτήκατε τους αστυνομικούς που θα έπρεπε να είχαν τεθεί εκτός σώματος για την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη. Και σήμερα έχουμε ένα ματωμένο ΑΠΘ με την αύρα και τα ΜΑΤ. Εμείς καταδικάζουμε τη βία, εσείς όμως έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά.Αν σας λέγαμε εμείς για την Ουκρανία αν καταδικάζεται τόσο την βία των Ρώσων εισβολέων, όσο και του ουκρανικού στρατού, θα μας λέγατε ισαποστάκιδες. Ισαποστάκιδες, όμως, είστε εσείς στο ΑΠΘ. Εμείς καταδικάζουμε και τα αίτια της βίας, τα δικά σας ΜΑΤ κ. Θεοδωρικάκο» συμπλήρωσε.
«Για τις βιβλιοθήκες τώρα που μας λέτε, το 2013 ο κ. Μητσοτάκης ο ίδιος είχε ουσιαστικά κλείσει τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.  Ακόμα, στις 11 Απριλίου κατέθεσα μια ερώτηση στην κα Κεραμέως, όταν επέβαλε στους εκδότες των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων να δίνουν τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες αντίτυπα των εκδόσεών τους σε e-book χωρίς μέριμνα για την προστασία από αντιγραφή, προμηνύοντας το τέλος δηλαδή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Η κα Κεραμέως με αυτή την απόφαση της, ουσιαστικά καταργεί τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Ποιες βιβλιοθήκες λοιπόν; Και ενάντια στις βιβλιοθήκες είστε και υπέρ της βίας στα πανεπιστήμια είστε» προσέθεσε ο κ. Βαρουφάκης.
«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να καταθέσει στους νοικοκυραίους το εκβιαστικό δίλημμα «ανομία ή ολιγαρχία». Ένα ερώτημα που ετοιμάζεται από το καλοκαίρι ακόμα του 2019, όταν το πρώτο πράγμα που έκανε η Κυβέρνηση ήταν να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Εισάγετε λίγο-λίγο την αστυνομοκρατία και η κα Κεραμέως παντελώς ανήξερη μας έλεγε ότι δήθεν πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει στην Οξφόρδη. Σε κανένα πανεπιστήμιο στην Ευρώπη δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Ποθείτε την βία στα πανεπιστήμια, την θέλετε, επενδύετε σε αυτήν. Ζούμε σε μια χώρα ιδιάζουσα όμως. Ελάχιστα από τα παιδιά της άρχουσας τάξης πηγαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το δημόσιο πανεπιστήμιο σιγά σιγά μετατρέπεται σε εκπαιδευτήριο ΣΔΙΤ, που θα παράγει ημιμαθείς κολίγους, προσεχείς υπαλλήλους της ολιγαρχίας με την οποία συνεργάζεται η Μητσοτάκης Α.Ε.. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ισχύει αυτό. Θα έπρεπε να είναι ένα τεράστιο καμπανάκι αυτό. Γι’ αυτό σας είναι απαραίτητη η βία, γιατί τα παιδιά εκεί νιώθουν την συστημική υποβάθμιση του πανεπιστημίου τους. Γι’ αυτό θέλετε τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια. Μιλάτε για βιβλιοθήκες, πού είναι τα κονδύλια σας που θα δώσετε σε αυτές; Τι επενδύσεις έχετε κάνει για εργαστήρια κλπ; Μηδέν! Εδώ η κα Κεραμέως καταργεί τα συγγράμματα! Με τα ΜΑΤ και τη βία είστε, όχι με τις βιβλιοθήκες» διαπίστωσε.
«Κι όλα αυτά τη στιγμή που στο πανεπιστήμιο υπάρχουν δύο είδη βίας. Η βία απέναντι σε νέους και νέες που δουλεύουν στα πανεπιστήμια και τα στηρίζουν, ενώ πληρώνονται μια φορά το εξάμηνο κι αν. Το καθεστώς γαλέρας δηλαδή για ένα μεγάλο κομμάτι πανεπιστημιακών. Αν αυτό δεν είναι βία, τί είναι; Δεν σας ενδιαφέρει όμως. Ενώ μια άλλη βία τη συνάντησα εγώ όταν ήρθα από τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό στο ΕΚΠΑ. Το μίσος της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, που είναι τίτλος τιμής για εμένα και γι’ αυτό είμαι εναντίον των κομματικών, φοιτητικών παρατάξεων, ιδίως των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι όμως η κα Κεραμεώς που θα πει στους φοιτητές πώς θα οργανώσουν τον φοιτητικό τους σύλλογο; Πρέπει να αφεθούν οι φοιτητές σε μια έντονη πολιτική δράση χωρίς τις δικές μας υποδείξεις. Επανέρχομαι στον Πρωθυπουργό που είναι σαφές πως έχει κάνει μια πολύ επικίνδυνη επιλογή την ώρα που «γδύνει» τους νοικοκυραίους, να θέσει ένα εκβιαστικό δίλημμα και βάζει εσάς κ. Θεοδωρικάκο να στείλετε την αύρα και τα ΜΑΤ να επιτεθούν σε ευθεία βολή στους φοιτητές. Εμείς καταδικάζουμε την εργαλειοποίηση του πανεπιστημίου και τη βία που ασκείτε στους φοιτητές για να εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης ενόψει εκλογών τους νοικοκυραίους» κατέληξε ο Γ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...