Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)
Paron.gr

Γιάννης Οικονόμου: Να ψάξουμε από το ΄15 μέχρι το ΄19 και γι’ αυτό να πάμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

“Υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η Αντιπολίτευση: Είναι η χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το Κράτος και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποια χειραγώγηση του εκλογικού Σώματος. Αν, δηλαδή, άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται. Αυτό δεν θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφού, λοιπόν, και οι δύο θέλουμε να τα εξετάσουμε πρέπει να τα δούμε από το ‘15 μέχρι και σήμερα, σε όλο τους το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του” ανέφερε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ακολουθούν σημεία συνέντευξης:
» Ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε διάφορα ευτράπελα και μπλέξουμε σε διαφορετικές Εξεταστικές και σε μια σειρά από θεσμικά ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως απαξιώσουν από την αρχή τη σοβαρότητα της όποιας διαδικασίας, είναι να ψάξουμε από το ΄15 μέχρι το ΄19 και γι’ αυτό να πάμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μ’ ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε.
» Το γιατί δεν δέχεται την πρόταση αυτή η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι δικό της ζήτημα. Προφανώς, δεν θέλουν να ξαναπέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, να ξαναψάξουμε και να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, εκατομμύρια που πήγαιναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1%, λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη, με τα γνωστά αποτελέσματα.
» Είναι δυνατόν, όλες οι δημοσκοπήσεις ν’ αποτυπώνουν ένα κλίμα, ενώ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δημοσκοπήσεων, που είχε και συγκεκριμένες σχέσεις με πολύ κοντινά πρόσωπα του κ. Τσίπρα, να μην αποτύπωνε την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα, και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κυρίου Τσίπρα, και η προβολή τους να ήταν με συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τρεις συμπτώσεις, τις οποίες αξίζει τον κόπο κανείς, να ψάξει.
» Εάν δεν συμφωνήσουμε σ’ αυτό που είναι το λογικό, θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση Εξεταστικής και θα ψαχτούν όλα στην ώρα τους.
» Αν η Αντιπολίτευση επιμείνει, δεν θα την αφήσουμε να δραπετεύσει και να μην συζητηθεί η ουσία του πράγματος, η ουσία που είναι εκείνη η περίοδος.
Για τις ανατιμήσεις
» Κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να εστιάσουμε στην προστασία των καταναλωτών από το κύμα αυτό των ανατιμήσεων, που οι ρίζες και οι αιτίες τους είναι στο εξωτερικό. Είμαστε από τις πρώτες και λίγες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που έχουμε σπεύσει να πάρουμε τέτοιας έκτασης και έντασης, οριζόντια μέτρα, που αφορούν όλο τον πληθυσμό και φτάνουν το μισό δισεκατομμύριο. Στο ηλεκτρικό ρεύμα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των αναμενόμενων ανατιμήσεων. Καλύπτουν το 80% των ανατιμήσεων, για όλα τα νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, από 300 μέχρι 600 κιλοβατώρες. Επίσης, διπλασιάσαμε σχεδόν το επίδομα θέρμανσης, διευρύναμε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε να ωφεληθεί ευρύτερος κύκλος ανθρώπων. Ενάμιση εκατομμύριο νοικοκυριά θα ωφεληθούν από τις αλλαγές που κάναμε για το επίδομα θέρμανσης.
» Σε αυτή τη συγκυρία που είμαστε, θα εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να μη μείνει κανένας και, κυρίως, οι πιο ευάλωτοι, χωρίς ρεύμα. Όσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Πήραμε γρήγορα σχετικές αποφάσεις και πρωταγωνιστούμε και σε επίπεδο Ε.Ε.. Έγκαιρα και γρήγορα κάναμε τις πρώτες παρεμβάσεις και είμαστε εδώ, όσο εξελίσσεται το φαινόμενο, να είμαστε στο πλευρό του κόσμου, να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Είμαστε εδώ να δούμε τι περισσότερο και τι καλύτερο μπορεί να γίνει.
» Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Σχοινά υπήρξε συζήτηση και θα υπάρξει στο Συμβούλιο Κορυφής, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας στα καύσιμα και την ενέργεια.
Για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ
» Είναι αυτονόητο ότι ούτε σχολιάζουμε, ούτε έχουμε την παραμικρή εμπλοκή στα εσωτερικά οποιουδήποτε άλλου κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...