Τελευταία νέα
«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα Επτά χρόνια από τα capital controls – «Δεν ξεχνάμε»: Το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας Έφη Αχτσιόγλου: «Πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού» Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων (πίνακες) Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία: «Χαίρεστε για την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα τόσο πολύ που καρφώνεστε» Γ. Οικονόμου: Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου Νέα Δημοκρατία: «Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Ηλιόπουλος» Ο φόβος του συστήματος πριν το «κραχ» οδηγεί σε κάλπες ΣΥΡΙΖΑ: Η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης ΕΡΤ: Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό Παύλος Γερουλάνος: Οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεωκοπία

Για την υπογραφή της “Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”

Ιούλιος 02,2021

Ανακοινώσεις  Συνδικαλιστικών Σωματείων:

Για ακόμα μια φορά, οι «κοινωνικοί εταίροι» τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε…. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ και οι λοιπές εργοδοτικές ενώσεις, ανακοίνωσαν χθες την «υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Σαν «έτοιμοι από καιρό», λίγες μέρες μετά τη νομοθέτηση του νέου αντεργατικού τερατουργήματος που εδραιώνει την απλήρωτη δουλειά, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και καταργεί το 8ωρο, έβαλαν τη σφραγίδα τους και επικύρωσαν ξανά τη συμπίεση του μέσου μισθού, στη βάση του καθορισμού του κατώτατου μισθού από την εκάστοτε κυβέρνηση, όπως προβλέπεται από τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου. Τη στιγμή που το κόστος ζωής για την εργατική οικογένεια ανεβαίνει, με βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης να γίνονται πιο ακριβά, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και οι εργοδότες επικύρωσαν το προβλεπόμενο πάγωμα του κατώτατου μισθού μέχρι και το 2022!

Ταυτόχρονα, και ενόψει της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης, που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και μετατρέπει το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα των εργαζόμενων σε «ατομική» υπόθεση και ευθύνη και «επενδυτικό» προϊόν, ανανέωσαν «τη δέσμευσή τους ως προς τη συνέχιση των κοινών εργασιών … σχετικά με την απόφαση που έχουν λάβει … περί ιδρύσεως Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου (ΕΘΕΤ).»!

Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα για τους εργαζόμενους, σχετικά με το ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που ως οργανικό τμήμα της εργοδοσίας και του κράτους, έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει την πάλη των συνδικάτων απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική και τώρα καμαρώνει για το «επίτευγμά» της να επικυρώνει κατ’ επανάληψη την αντεργατική νομοθεσία, μέσα από την ΕΓΣΣΕ, που μόνο στο όνομα είναι τέτοια και όχι στην ουσία.

Διαβάστε επίσης...