Τελευταία νέα
Αποκάλυψη, αλληλεγγύη, συλλογική αντίσταση Το ΚΚΕ, οι συνεργασίες και τα μέτωπα Απόπειρα να χτυπηθεί ο αγωνιστικός συνδικαλισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ψήφισαν μαζί με ακροδεξιούς κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση Ο Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλαγή ονόματος σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών Συμμαχία Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη, Λοβέρδου-Ζητούν να πάψει η προστασία των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis Αλέξης Τσίπρας στο PES: Να ανοίξουμε τη συζήτηση για μία Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες – Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην λιτότητα Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ουσιαστικά κατά της… άμβλωσης! Αλ. Τσίπρας: Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στη λιτότητα Ζεστό χρήμα στα «κοράκια» της ιδιωτικής ασφάλισης – Τζόγος με την επικουρική σύνταξη των ασφαλισμένων Το υπουργείο Εργασίας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Επικουρική Ασφάλιση Ν. Ηλιόπουλος: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αμφισβητούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση Πλοία: Όταν η οικονομική θέση «εξαιρείται» και από τα ελάχιστα μέτρα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: O MΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΟΥΛΙΟ ΑΝΤΡΕΟΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιούνιος 08,2021

Δήλωση του Προέδρου του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Γιώργου Τράγκα για τα δάνεια της ΝΔ και τα σκάνδαλα που ξεσπάνε το ένα μετά το άλλο:

Επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη ένας Νιαγάρας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καταλήγει στα ταμεία της ΝΔ. Ο σημερινός Πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει σε εκατομμύρια άνεργους και πεινασμένους Έλληνες πως το κόμμα του έχει χρέη 350 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και πώς επί των ημερών του ανέβηκε αυτό το χρέος 118 εκατομμύρια.

Οι μέρες του στην εξουσία μοιάζουν όπως εκείνες του διαβόητου Ιταλού Πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για τις σχέσεις του με το οργανωμένο μαύρο κεφάλαιο και την Ιταλική μαφία.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει και να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί το κόμμα του έχει ρουφήξει τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια από τις συστημικές τράπεζες και πως θα τα αποπληρώσει. Με διευκολύνσεις όπως αυτές που έκανε στον κύριο Πόλσον; Πρέπει να μας πει γιατί η Ελλάδα αγόρασε λιγότερα (και τα μισά μεταχειρισμένα) Rafale ακριβότερα από την Αίγυπτο που αγόρασε περισσότερα ολοκαίνουργια και φθηνότερα; Πρέπει να απαντήσει για το που πήγε η διαφορά των χρημάτων μεταξύ του κόστους των Ελληνικών Rafale και εκείνου των Αιγυπτιακών. Γιατί μεσολάβησε στην αγορά το ζεύγος Αγγελοπούλου και όχι ο επίσημος εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault στην Αθήνα;

Ένας άνεργος και πεινασμένος λαός, αποκαμωμένος από τα ακραία περιοριστικά μέτρα το lockdown, παρακολουθεί με δέος τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ που δαπανώνται προκειμένου τα κανάλια να υμνούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καθημερινά, σύμφωνα με όσα γράφει ο Τύπος και το Διαδίκτυο , κερδίζει η πολιτικοοικονομική ολιγαρχία ενώ η οικονομία της πατρίδας μας καταρρέει και ο λαός βουλιάζει στα αντικαταθλιπτικά και στα ναρκωτικά.

Ο Πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει πειστικά για τα δάνεια της ΝΔ και τα 118 εκατομμύρια που αποκαλύπτεται ότι πήρε στο διάστημα της διετούς θητείας του. Αυτό που συμβαίνει είναι λεηλασία το δημοσίου χρήματος αν σκεφτεί κάποιος ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τόσες φορές.

Είναι πραγματικά πανάθλια πολιτική εικόνα ένα κόμμα και ένας Πρωθυπουργός να απορροφά από παντού τόσα εκατομμύρια ενώ ένας λαός πεινάει και δεν μπορεί να κοιμηθεί από την αγωνία της επικείμενης δολοφονικής επίθεσης των συστημικών τραπεζών που ρευστοποιούν χιλιάδες περιουσίες Ελλήνων, ενώ ρίχνουν «δώρα» εκατομμύριων δανείων στα ταμεία της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης είναι ο Τζούλιο Αντρεότι της Ελλάδος και πρέπει να σκεφτούμε πόσο αμετανόητος είναι και πόσο αμετανόητη είναι αυτή η πολιτικοοικονομική νομενκλατούρα, η οποία, όπως αποδείχθηκε, με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης έπαιρνε εκατομμύρια από τα ταμεία της Siemens για να επιστρέψει στους Χριστοφοράκους «δουλειές», δηλαδή πολλαπλάσια χρήματα του ιδρώτα και του αίματος του Ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης...