Τελευταία νέα
Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις

Γιώργος Μουλκιώτης: «Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι διανομείς»

Ιανουάριος 11, 2022

Ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ζητά την αντιμετώπιση των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό για άμεση επίλυση των προβλημάτων των διανομέων.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό με το οποίοεπισημαίνεται ότι μετά τον πρόσφατο θάνατο ακόμα ενός άλλου διανομέα κατά την ώρα της εργασίας του, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιβάλλεται η άμεση νομοθέτηση της αυστηρής τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

Επιπλέον, ζητείται να κηρυχθεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας του Επισιτισμού ως γενικώς υποχρεωτική ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το άρθρο για τους διανομείς, που προβλέπει βασικό μισθό, συγκεκριμένη τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και σειρά διατάξεων που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Τέλος, αιτείται να αναγνωριστεί η εξαρτημένη σχέση εργασίας των διανομέων και η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει τα δικαιολογημένα, εύλογα και δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και ζητά να δοθεί άμεση λύση με την άμεση λήψη στοχευμένων μέτρων.

Διαβάστε επίσης...