Τελευταία νέα
«Δε φτάνει να πενθούμε και να οργιζόμαστε. Οφείλουμε να δράσουμε» το σχόλιο Τσίπρα για τις γυναικοκτονίες Οι Ολυμπιακοί Αγώνες…σκηνή απεργίας πείνας Δέκα ευρωπαίοι διπλωμάτες στηρίζουν τον Γάλλο απεργό πείνας Τσίπρας: Δεν φτάνει να πενθούμε και να οργιζόμαστε, οφείλουμε να δράσουμε Αποχαιρετισμός στον Οτέλο ντε Καρβάλιο Γεννηματά για τη γυναικοκτονία: Είναι ώρα για δράση Πυρκαγιά στην Ανω Βαρυμπόμπη ΚΙΝΑΛ: Αποτυχία του επιτελικού κράτους και στον καύσωνα Σήμα κινδύνου ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποδοκιμάσει ο πρωθυπουργός τις δηλώσεις της Μ. Συρεγγέλα» Έκτακτο: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα (vid) Υποσχέσεις για ενισχύσεις και απαλλαγές στους πυρόπληκτους της Αχαΐας από τον Πέτσα Κυρ.Μητσοτάκης για εφαρμογή MyΗealth: Ένα σημαντικό βήμα για τη γρήγορη ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη στον ευαίσθητο τομέα της υγείας του
Paron.gr

Γιώργος Μυλωνάς στο “Π”: Νομοσχέδιο προστασίας του εργοδότη

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΥΛΩΝΑΠροέδρου Εργατικού Κέντρου Αθήνας
Αυτό το νομοσχέδιο αλλάζει ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα για την αγορά εργασίας. Καταργεί τη συλλογικότητα και επιβάλλει την ατομικότητα. Εξισώνει εργοδότη και εργαζόμενο και θεωρεί ότι είναι ισοδύναμα μέλη. Καταργεί ουσιαστικά τις συλλογικές συμβάσεις και κάνει νόμο το διευθυντικό δικαίωμα. Όσο το διαβάζεις, τόσο τρομάζεις:
• Αυξάνει τον χρόνο εργασίας, βγάζοντας τα διαλλείματα εκτός ωραρίου.
• Η μερική απασχόληση μπορεί πλέον να γίνεται και με σπαστό ωράριο.
• Αυξάνει το πλαφόν των υπερωριών και, μαζί με το δεκάωρο, μειώνει το μισθολογικό κόστος και αυξάνει την ανεργία.
• Καταργεί την αργία της Κυριακής για χιλιάδες νέους εργαζομένους.
• Αυξάνει σε 12 μήνες τη δοκιμαστική περίοδο χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης.
• Απελευθερώνει και άλλο τις απολύσεις.
• Η αποσύνδεση στην τηλεργασία μπορεί να διευθετηθεί και ατομικά.
• Προστατεύει την απεργοσπασία και δυσκολεύει απίστευτα την απεργία.
• Καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και οι έλεγχοι παραβατικότητας αφήνονται στην καλή προαίρεση του εργοδότη.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα άρθρα του νομοσχεδίου. Αυτό το νομοσχέδιο θα φέρει αύξηση της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας. Θα εκτοξεύσει την ανεργία και θα μειώσει συνολικά τους μισθούς των εργαζομένων.
Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, ενωτικά και με μεγάλη πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Οι μικρές νίκες που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα δείχνουν τον δρόμο. Πρέπει να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας ότι δεν πλήττεται μόνο το δικό του εισόδημα αλλά και η οικονομία της χώρας.
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...