Τελευταία νέα
Φινλανδία-Σουηδία και ΝΑΤΟ Όνειδος: Μητσοτάκης στο Αμερικάνικο Κογκρέσο εξομοίωσε Μεσολογγίτες με Αζοφιστές Μαριούπολης Ικέτης της Τουρκίας ο Κ.Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο να σταματήσει υπερπτήσεις Η 9η Μαΐου πέρασε… Έγινε κι ένα τηλεφώνημα… Παράδοση επ’ αόριστον Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες υπεκμισθωμένων επαγγελματικών ακινήτων, ζητά ο Βασίλης Σπανάκης Γ. Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρωταγωνιστεί στο σήριαλ Δυναστεία» Δημήτρης Κουτσούμπας για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Ενώ Μητσοτάκης συμπλέει με «εμπρηστή» Μπάιντεν-Ερντογάν βάζει veto-Μπερλουσκόνι επικρίνει-Azovstal παραδίδεται Το ράλι στα σιτηρά «καίει» το ψωμί-στις μυλόπετρες της ακρίβειας καταναλωτές Πολλαπλά μηνύματα από το τετ α τετ Μητσοτάκη – Μπάιντεν – Στην ατζέντα γεωπολιτική, F-35, ενεργειακά Λουκασένκο: Να ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο «άρθρο 5» του CSTO κατά ΝΑΤΟ

Γυναίκες από την Αγκόλα αποτίουν φόρο τιμής στον Agostinho Neto στην Κούβα

Μάιος 01 ,2022

Agostino Neto-angolan-women-III

Μέλη της ηγεσίας της Οργάνωσης Γυναικών της Αγκόλας (OMA) απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στον Πρόεδρο Agostinho Neto στο Parque de los Próceres, σε αυτήν την πρωτεύουσα.Για αυτό, αυτό το Σάββατο κατέθεσαν μια προσφορά λουλουδιών στους πρόποδες του μνημείου του Νέτο, του πατέρα της ανεξαρτησίας αυτού του αφρικανικού έθνους από τον πορτογαλικό αποικιακό ζυγό.Στο αφιέρωμα συμμετείχαν επίσης η Teresa Amarele Boue, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Κουβανών Γυναικών (FMC) και άλλα μέλη αυτής της οργάνωσης.

Η Joana Tomás Martins, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Κινήματος για την Απελευθέρωση της Αγκόλα και Γενική Γραμματέας του WCO, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κουβανικό λαό για τη μόνιμη υποστήριξή του στις πιο δύσκολες στιγμές του αγώνα για κυριαρχία στη χώρα τους.

Πρόσθεσε ότι αυτή η επίσκεψη επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη με τους Κουβανούς και ιδιαίτερα με τις γυναίκες τους και συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο οργανισμών.

Από την πλευρά της, η Anierka Fernández del Monte, μέλος της Εθνικής Γραμματείας του FMC, επεσήμανε ότι η ιστορία ενώνει και τα δύο έθνη και υπενθύμισε τους στενούς δεσμούς μεταξύ των ηγετών τους Agostinho Neto και Fidel Castro, οι οποίοι πάντα υπογράμμιζαν τον ρόλο της γυναίκας στον διαρκή αγώνα. να νικήσει τον ιμπεριαλισμό.

Είπε ότι στις συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, και οι δύο οργανώσεις θα εμβαθύνουν στις εμπειρίες τους και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενδυνάμωση των γυναικών και η προσέγγιση του φύλου, προς μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία.

Η αντιπροσωπεία της ΟΜΑ επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, της Παγκόσμιας Ημέρας των Εργαζομένων, και μεταξύ των δραστηριοτήτων της θα επισκεφθεί τη γειτονιά La Timba σήμερα το απόγευμα, μια κοινότητα σε μεταμόρφωση που βρίσκεται στο δήμο της Πλατείας της Επανάστασης.

Αυτή η αντιπροσωπεία συμμετέχει επίσης στη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, της οποίας περισσότεροι από 800 ξένοι εκπρόσωποι θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες από σήμερα έως τις 2 Μαΐου με την ευκαιρία της επετείου.

Με πληροφορίες  από τον  Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...