Τελευταία νέα
Ν. Παππάς: «Hellenic train ή Hellenic bus, τελικά;» Αποκλείουν τις εκλογές, αλλά… ετοιμάζονται στην κυβέρνηση! Θετικός στον κορονοϊό ο Κωστής Χατζηδάκης Πολεμική ζώνη … το κέντρο της Αθήνας Σάββατο βράδυ 2 Ιουλίου: Και τρίτος νεκρός από το μπαράζ πυροβολισμών αστυνομίας – συμμοριών! Ευριπίδης Στυλιανίδης στο “Π”: H τουρκική προκλητικότητα είναι στρατηγική και όχι επικοινωνία Μ. Κριθαρίδης: «Να αφεθεί ελεύθερος ο αναρχικός Πάνος Καλαϊτζής» Οι Ουκρανοί έχασαν το Lysychansk, οι ρώσοι κινούνται προς Slovyansk Χειραφέτηση, δημοκρατία και αποικιοκρατούμενοι λαοί: η συνάντηση του CLR James με τον Καστοριάδη Τους γυρίζει μπούμερανγκ η δήθεν «σκευωρία» Novartis! Η Οικονομική Εισαγγελία στέλνει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία των «αδιευκρίνιστων ποσών» του Άδωνη και του Αβραμόπουλου! Κόλαφος για ΝΔ πρόθυμους βαστάζους της το δικαστικό βούλευμα για Novartis – Αυτοί που έδειχναν με το δάκτυλο σήμερα είναι απολογούμενοι Λοβέρδος: Ο Ερντογάν να ασχοληθεί με τους Τούρκους ψηφοφόρους που του γυρίζουν την πλάτη Λάππας: Η οκταετία είναι υπεραρκετή για έναν βουλευτή να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις

Γ. Βαρουφάκης: Η Κυβέρνηση προχωράει το ζήτημα των τεστ μόνο και μόνο για να κερδίσει η Siemens

27/03/2021

Γ. Βαρουφάκης προς Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: Η Κυβέρνηση  προχωράει το ζήτημα των τεστ μόνο και μόνο για να κερδίσει η Siemens -  ΜέΡΑ25

Συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε (26/03/21) ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με την Πρόεδρο Δάφνη Κατσίμπα και τους εκπροσώπους της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Σιούλη, Βασίλη Τσάπα, Γιάννη Κούτρα και Λουκά Βαγδιλέλη, παρουσία της Βουλεύτριας Β’ Θεσσαλονικής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνας Αδάμου, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και του Συντονιστή του Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25 Κώστα Σπίγγο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ αφού παρουσίασαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, μιλώντας για συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης που προσπαθεί να υποβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι απλώς για λάθη, ολιγωρίες και παραλείψεις, έθεσαν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 το ζήτημα της “καθημερινής βιομηχανίας διώξεων” που έχει στήσει η Κυβέρνηση σε βάρος τους, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, με αφορμή κιόλας και την παρουσία στη συνάντηση του κ. Σιούλη από το ΑΧΕΠΑ, αλλά και την περίπτωση του κ. Καταραχιά στον Άγιο Σάββα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν ακόμα στην αναγκαιότητα της πραγματικής επιτήρησης και ιχνηλάτησης με σοβαρό δημόσιο δίκτυο για μαζικά τεστ, στο ΕΣΥ που έχει μετατραπεί με ευθύνη της Κυβέρνησης σε σύστημα υγείας αποκλειστικά μιας νόσου με τραγικές συνέπειες και στην αναγκαιότητα για πραγματικούς μόνιμους μαζικούς διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στον κ. Σιούλη, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να τεθεί μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των συστηματικών διώξεων των ιατρών και στη Βουλή. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμα τους παρουσίασε τις θέσεις του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 για την διαχείριση του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας και για την πρόταση του ΜέΡΑ25 για το δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ-εμβολιασμού-πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κάνοντας λόγο για μια Κυβέρνηση που προχωράει τώρα όπως προχωράει το ζήτημα των τεστ μόνο και μόνο για να κερδίσει η Siemens. Τέλος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΝΙΘ τη γνώμη τους για το σύστημα διορισμού των διοικήσεων των νοσοκομείων και ανέφερε πως αυτά πρέπει να είναι δημόσια και όχι κρατικά κάτω από τις εντολές της εκάστοτε πολιτικής και κομματικής ηγεσίας, με τους γιατρούς να συμφωνούν και να προτάσσουν σύστημα εκλογής από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, κάτι που όπως ανέφερε και ο Συντονιστής του Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25 ήδη έχει ξεκινήσει σαν συζήτηση στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης...