Τελευταία νέα
«Το έκανε για το χάσει» – «Κεραυνοί» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος το 2015 Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα Το αιχμηρό βίντεο – ντοκουμέντο του Στέφανου Κασσελάκη από το “οδοιπορικό” του στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη: “Αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ -Στον αέρα μυρίζει πόλεμος” «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» – Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Κασσελάκη από τα κατεχόμενα Μεγάλη ντροπή! Η φρουρά του Μητσοτάκη τραμπούκισε tην αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μπροστά στον Πρωθυπουργό όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση ! Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον φημισμένο μοσχαρίσιο γύρο στην Πτολεμαΐδα, αλλά έμεινε με την όρεξη Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» – Τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς Στη… γωνία περιμένει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

Γ.Λαμπρούλης:Τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους για μια ακόμα φορά θύματα των πρωτοκόλλων λάστιχο.

Σεπτέμβριος 20,2021

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λαρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ.Λαμπρούλη Γιώργου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους για μια ακόμα φορά θύματα των πρωτοκόλλων λάστιχο και των αντιεπιστημονικών και αντιφατικών αποφάσεων της κυβέρνησης

Με δύο εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας δίνεται η εντολή να μη γίνονται δεκτοί σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και σε Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ) οι ενήλικες και τα παιδιά με αναπηρίες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Απόφαση, που σε συνδυασμό με αυτήν της αναστολής συμβάσεως εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και θέλει να κρύψει στην πράξη την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας από την πανδημία για τους περιθαλπόμενους και υποστηριζόμενους, αλλά και τους εργαζόμενους αυτών των δομών. Άρνηση να οργανώσει εξειδικευμένη και στοχευόμενη ενημέρωση, με βάση τις ιδιαιτερότητες αυτών των οικογενειών και αυτών των δομών, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η αντιφατικότητα συνίσταται, έκτος των άλλων, στο ότι στα Ειδικά Σχολεία και στα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής, δίνεται η δυνατότητα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό να πηγαίνει και με self ή άλλου είδους τεστ, όπως δηλαδή συμβαίνει και στα τυπικά σχολεία. Ειδικά Σχολεία και ιδιωτικές δομές των οποίων ο πληθυσμός έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με τον πληθυσμό των ΚΔΗΦ και των ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Από την άποψη αυτή, η παραπάνω επιλογή της κυβέρνησης συνηγορεί στη συρρίκνωση ή το κλείσιμο αυτών των δομών, στον εκ νέου εγκλεισμό των ευαίσθητων αυτών ομάδων του πληθυσμού, στο φόρτωμα του κόστους της εκπαίδευσης και της ευθύνης στην ίδια την οικογένεια, εξαναγκάζοντας τους να οδηγηθούν πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ιδιαίτερα αυτές οι οικογένειες, πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, βιώνουν την ανασφάλεια, το φόβο μπροστά στο άγνωστο και είναι εξαρτημένες πολλές φορές από διάφορους ειδικούς, που σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν στα παιδιά με κάποιου είδους αναπηρία να αποφεύγουν τον εμβολιασμό. Δείγμα και αυτό των αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης και της αναρχίας που επικρατεί στο σύστημα Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

Για να βγουν από τη δίνη αυτές οι οικογένειες και να παρθούν πίσω οι παραπάνω εγκύκλιοι που αποκλείουν τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ από τις συγκεκριμένες δομές, καθώς και οι αποφάσεις που θέτουν σε αναστολή εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί στους ίδιους χώρους.
Ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη ενημέρωση από ειδικούς, στις οικογένειες αλλά και στους εργαζόμενους αυτών των δομών, για την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού. Εξασφαλίζοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με άνοιγμα νέων δομών για την αραίωση του πληθυσμού και μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Διαβάστε επίσης...