Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)

Γ. Μουλκιώτης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “αγοράζει χρόνο” και υπόσχεται μείωση των εκκρεμών συντάξεων

Νοέμβρης 19,2021

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχέση με τον απαράδεκτα υψηλό αριθμό εκκρεμών συντάξεων και τον εμπαιγμό των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό, είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης να εξελίσσονται σε «βόμβα», καθώς φτάνουν τις 350.000, με μόλις 15,1% των αιτούντων να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη και 14,3% προκαταβολή σύνταξης.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει κατορθώσει να ξεπεράσει ακόμη και την συγκυβέρνσηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι αφορά την ταλαιπωρία των πολιτών για αναμονή απονομής συντάξεων, συμπληρώνοντας ότι, προκειμένου να καλύψει την αδράνεια της, επί 22 μήνες εξαγγέλλει «μέτρα» για την δήθεν επιτάχυνση απονομής συντάξεων, τροποποιώντας όμως επί τα χείρω την ισχύουσα νομοθεσία, επινοώντας τη θέση του project manager στον e-ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις και θεσμοθετώντας την έκδοση δήθεν εξπρές των συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των ασφαλισμένων.

Επίσης, ζήτησε εξηγήσεις γιατί 5,5 χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 4387/2016 και 20 μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4670/2020, αλλά και 27 μήνες μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει το λογισμικό του e-ΕΦΚΑ, ώστε να πάρουν τη σύνταξή 65.000 ασφαλισμένοι με παράλληλη ασφάλιση, ευρισκόμενοι από 4-5 χρόνια σε κατάσταση αναμονής.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου υποστήριξε ότι υπάρχει μια σημαντική αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να μειωθούν θεαματικά οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ως προς δε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του λογισμικού του e-ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση, ο Υφυπουργός, επανέλαβε τις ίδιες υποσχέσεις που είχε δώσει στην Βουλή του Οκτωβρίου 2020 και του Φεβρουαρίου 2021, περί δήθεν προχωρημένου σταδίου επεξεργασίας, τονίζοντας ότι έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία πριν το τέλος του 2021.

Συμπερασματικά, η Κυβέρνηση, προσπαθώντας να «αγοράσει χρόνο», στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στους συνταξιούχους, οι οποίοι εδώ και χρόνια περιμένουν να δουν εάν θα πραγματοποιηθούν οι νέες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για τις συντάξεις τους.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αποτελεί κυβερνητικό κόλαφο, μόλις το 15,1% των αιτούντων να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη και 14,3% προκαταβολή σύνταξης. Όπως επίσης ότι 65.000 ασφαλισμένοι με παράλληλη ασφάλιση, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής 4-5 χρόνια….».

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...