Τελευταία νέα
ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο Επιβεβαίωση του The FAQ! Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει προσωπική πολιτική υπόθεση το ζήτημα των Αγνοούμενων του 1974 : Ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την τύχη τους… Διπλωματικές πηγές για Ερντογάν: Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου» Σφυροκόπημα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στη Βουλή για την Attica Bank! Στην Κουμουνδούρου βλέπουν κάτι πολύ “μεγάλο” από πίσω και προειδοποιούν: “Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα λογοδοτήσουν (όχι μονο στη Βουλή)” Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» Σ. Φάμελλος: Tο Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής

Γ.Σ.E.E: Πετρέλαια Καβάλας- δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των εργαζομένων για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας

 Απρίλιος 12, 2022

Ανακοινώσεις   Τριτοβάθμιων  συνδικαλιστικών  οργανώσεων

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με δυσάρεστο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας για απολύσεις που οδηγούν σε προβλήματα ασφαλείας στη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Μπορεί η Διοίκηση της εταιρείας να μιλούσε για αναληθείς κατηγορίες, η μεγάλη σε έκταση και διάρκεια φωτιά όμως σε δεξαμενή των πετρελαίων το Σάββατο, αποδεικνύει δυστυχώς ότι η ασφαλής λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρησιμοποίηση, χωρίς εμπειρία και εξειδίκευση προσωπικού, αλλά και γενικότερα για τους κινδύνους που απορρέουν από τις απαράδεκτες αποφάσεις της Energean.

Tα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το ατύχημα είναι πολλά με βασικότερο το ερώτημα: πού είναι η ασφάλεια για την οποία βεβαίωνε το αρμόδιο Υπουργείο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όλους τους προηγούμενους μήνες η εταιρεία;

Η ασφαλής λειτουργία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εγγύησης που δίνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρά τις ικανότητές τους βρέθηκαν στο δρόμο. Γιατί η μόνη λύση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για την τοπική κοινωνία.

Novelty

Διαβάστε επίσης...