Τελευταία νέα
Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν

Γ. Τσίπρας: Η κοροϊδία με την αμυντική βιομηχανία συνεχίζεται

Ιούλιος 10,2021

Δήλωση του Αναπληρωτή του Βουλευτή Δυτικής Αττικής και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιωργου Τσίπρα

Χθεσινό δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου σχετικά με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και γίνεται λόγος για 700 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2021.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε την αγορά των Ραφάλ είχε επίσης υποσχεθεί την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Αντί για αυτό συνεχίστηκε η απραξία και υπονόμευση της αμυντικής βιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά την ΕΑΒ, ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι γνωστές οι ανάγκες και απαιτήσεις των προγραμμάτων των F-16 και των υπολοίπων έργων, παρόλα αυτά δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Ακόμη και αυτές που τώρα αναγγέλλονται με εξαιρετική καθυστέρηση είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2021, ενώ δεν αναφέρεται καν εάν θα είναι εξειδικευμένου προσωπικού, μόνιμες ή ορισμένου χρόνου. Είναι επίσης γνωστό ότι για να ενταχθούν οι νεοπροσληφθέντες στην παραγωγική διαδικασία απαιτείται να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν. Συνεπώς η μέχρι σήμερα καθυστέρηση συνιστά διπλή, εγκληματική παράλειψη, ενώ πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στον κίνδυνο η εταιρεία Lockheed Martin να εγκαταλείψει μέρος της σύμβασης παραγωγής μερών του F-16 με δυσμενέστατες οικονομικές και βιομηχανικές συνέπειες για τις προοπτικές ανάπτυξης της ΕΑΒ.

Το “επίτευγμα” της παράδοσης 6 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair, που στο Δελτίο του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος ετήσιος αριθμός των τελευταίων ετών, είναι στην πραγματικότητα ο ελάχιστος αριθμός πυροσβεστικών τέτοιων αεροσκαφών (CL 215 & CL 415) που απέδιδε διαχρονικά η ΕΑΒ.

Επίσης ενώ στο δελτίο του Μεγάρου Μαξίμου αποδίδεται “ιδιαίτερη σημασία” στο πρόγραμμα των C-130, την ίδια στιγμή, έχει ήδη επιβεβαιωθεί και ετοιμάζεται η απευθείας ανάθεση της συντήρησης 3 αεροσκαφών C-130 σε ισραηλινή εταιρεία που ΔΕΝ διαθέτει πιστοποίηση από την Lockheed Martin ενώ η ΕΑΒ διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση και την τεχνογνωσία και απαξιώνεται. Απ ευθείας ανάθεση συντήρησης C-130 σε ξένη εταιρεία δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ΕΑΒ!

Το πιο σοβαρό είναι ότι υπάρχει γενικευμένη πολιτική απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας, που υπονομεύει συνολικά και ίσως με μη αναστρέψιμο τρόπο, την αμυντική ικανότητα της χώρας. Αυτό δεν μπορεί να διαφεύγει από τους “άριστους” του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Μήπως έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους ή απλά τους έχει ξεφύγει η κατάσταση;

Διαβάστε επίσης...