Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

Γ. Ψυχογιός: Πρέπει να ξεδιπλώσουμε όλο το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο απέναντι στην πιο σκληρή δεξιά

Ιούλιος 05,2021

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη διαδικασία της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 2 έως 4 Ιουλίου 2021.

Στην τοποθέτησή του ο κος Ψυχογιός αναφέρθηκε στη σημασία της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της διαμόρφωσης ξεκάθαρων, οριζόντιων, ριζοσπαστικών και εφαρμόσιμων θέσεων που πρέπει να γίνουν κτήμα της κοινωνίας. Στη συνέχεια εστίασε, ως τομεάρχης της ΚΟ, στο έλλειμμα διαχείρισης και στις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική που θέλει να μετατρέψει την Ευρώπη σε φρούριο και δεν ανταποκρίνεται στις βασικές αρχές και την ιστορία της.

Ο τομεάρχης συνόψισε την πολιτική της ΝΔ σε 4 άξονες: αποτροπή, κράτηση, επιδείνωση συνθηκών υποδοχής και εξυπηρέτηση συμφερόντων δια των αναθέσεων. Τόνισε πως η πολιτική της χώρας πρέπει να μείνει μακριά από παράνομες επαναπροωθήσεις, μακριά από την a priori απόρριψη αιτούντων άσυλο με μοναδικό κριτήριο τη χώρα καταγωγής τους, μακριά από τη γενικευμένη κράτηση που παραβιάζει την ΕΣΔΑ και στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 36 μήνες οδηγώντας μάλιστα σε απανωτά τραγικά περιστατικά το τελευταίο διάστημα. Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να μετατρέψει κυρίως τις ακριτικές περιοχές σε αποθήκες ψυχών μετατρέποντάς τη χώρα σε δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής με τεράστιες κλειστές δομές – φυλακές.

Παράλληλα, τορπιλίζει και ξηλώνει σε όλα τα επίπεδα την πολιτική φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων στην ενδοχώρα, υποτασσόμενη σε ένα συντηρητικό και ακροδεξιό κοινό. Στοχοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους αφήνει απροστάτευτους και από υγειονομικής πλευράς σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας και προωθεί μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ έναν κοινωνικό αυτοματισμό που δηλητηριάζει τους ντόπιους πληθυσμούς και εκθέτει τη χώρα και το λαό της που μέσα στις κρίσεις, έδειξε αλληλεγγύη αποτελώντας παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή διάσταση που λαμβάνει το φαινόμενο της μετανάστευσης έκανε σαφές ότι οι ΕΕ έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για τον τρόπο διαχείρισης στο εσωτερικό της, με τις αιτήσεις χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας να συσσωρεύονται στα κράτη-μέλη πρώτης εισόδου, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη Μάλτα, όσο και γιατί δεν προτάσσει την ανάγκη να δημιουργηθεί, μια Κοινή Πολιτική για την Υποδοχή, το Άσυλο και την Μετανάστευση, που να κατανέμει τους ανθρώπους που αιτούνται χορήγηση Ασύλου ή άδεια διαμονής και εργασίας σε όλα τα κράτη-μέλη, με έναν υποχρεωτικό μηχανισμό μετεγκατάστασης.

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι όσο ξηλώνονται τα δικαιώματα και γίνονται «αόρατοι» οι πιο ευάλωτοι, αυτό θα επεκταθεί γρήγορα και στην κοινωνική πλειοψηφία. Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να το επιτρέψουν παίρνοντας θέση δημόσια, αξιοποιώντας κάθε μέσο και συμμετέχοντας στα κινήματα, με αυτοπεποίθηση και συνείδηση, γιατί έτσι διαφυλάσσεται εκτός από τη αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Διαβάστε επίσης...