Τελευταία νέα
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για 25η Μαρτίου: Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Τιμούμε τον ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών – Θεσμική ασέβεια Ανδρουλάκη Τι ψηφίζουμε; (65άρηδες και πάνω) – 4. Δεν έχουμε χάσει την τέχνη να λέμε «όχι» «Βόμβες» Αναστασιάδη για Μητσοτάκη: Σκοτεινός ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα-Νέα αποκάλυψη της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Ν. Ηλιόπουλος: «Όταν μιλάμε για βαθύ κράτος, μιλάμε για το κράτος της ΝΔ» Δ. Κουτσούμπας: «Το καινούργιο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου» Τσαβούσογλου: Ευχές σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πείραμα τεχνητής νοημοσύνης Η Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στη Μητρόπολη Χανίων ΜέΡΑ25: «Η κ. Σακελλαροπούλου που το 2006 μιλούσε για το νερό ως δημόσιο και μη εμπορεύσιμο αγαθό οφείλει σήμερα να αναπέμψει τον νόμο» Αλ. Τσίπρας για την 25η Μαρτίου: «Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα»
Paron.gr

Δένδιας από Βρυξέλλες: Καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας

Eίναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπωνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Ατλαντική Συμμαχία» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) ο υπουργός Εξωτερικών. Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή σημείωσε «όπως είναι γνωστό διεξάγεται αυτή τη στιγμή μία έρευνα για σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε.
Kύρια θέματα συζήτησης στο ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στο Ιράν.
Των εργασιών του ΣΕΥ θα προηγηθεί Υπουργική Σύνοδος για την Ανατολική Εταιρική Σχέση (ΑΕΣ) όπου αναμένεται να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους των πέντε χωρών (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία) από τις έξι της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.
Τα θέματα προς συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (όπου στην αρχή της συζήτησης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, D. Kuleba) και η κατάσταση στο Ιράν.
Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση στη Μολδαβία και τις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο, τον Μηχανισμό European Peace Facility, την κατάσταση στην Τυνησία, τη στρατηγική Global Gateway, κ.α.

l Δήλωση ΥΠΕΞ @NikosDendias κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ στις Βρυξέλλες
Διαβάστε https://t.co/TdooGUWw9V pic.twitter.com/JMJSbWkzeZ
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 12, 2022

 
Προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν η δήθεν εκτόξευση του πυραύλου «Tayfun» – Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ

«Θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά» – Τουρκική ψυχολογική επιχείρηση – χωρίς επιχειρησιακή δυνατότητα – Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...