Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)
Thepressproject.gr

Δεν απέκλεισε παραβίαση του Συντάγματος η κυβέρνηση με φόντο την εξεταστική επιτροπή για λίστα πέτσα

Μετά την ευρεία αποδοχή που είχε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τη χρηματοδότηση με κρατικό χρήμα της εταιρείας Opinion Poll, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κλίμα αναταραχής, οδεύοντας συνειδητά προς ωμή παραβίαση του συντάγματος.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ, και ευθέως απάντησε στην ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να προτείνει τη σύσταση δεύτερης εξεταστικής επιτροπής ότι «δεν είναι στόχος μας να πάμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές που θεσμικά δεν είναι σοβαρό, αλλά αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δε θα την αφήσουμε να δραπετεύσει από αυτό».

Ο Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχθεί να υιοθετηθεί ένα κοινό κείμενο για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει τις χρηματοδοτήσεις με κρατικό χρήμα των ΜΜΕ από το 2015 και μετά, τότε η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει τη σύσταση και δεύτερης εξεταστικής επιτροπής, ευτελίζοντας, επί της ουσίας, τη συνταγματική πρόβλεψη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαφωνεί με την επέκταση της έρευνας από το 2015, πρόταση που όπως επισημαίνει, μπορεί η ΝΔ να καταθέσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Αν τελικά η ΝΔ επιλέξει να προχωρήσει στη σύσταση και δεύτερης εξεταστικής επιτροπής με παρεμφερές θέμα, θα πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος, πέραν της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 68, παρ 2 του Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτό, η αντιπολίτευση με πρόταση 60 βουλευτών της δικαιούται να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία και συστήνεται αν πάρει τουλάχιστον 120 ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...