Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρός προβληματισμός ανάμεσα στους Συνέδρους αν πρέπει να στηθούν νέες κάλπες για εκλογή προέδρου! Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες
Newsit.gr

Δημοσκόπηση GPO για το φορολογικό νομοσχέδιο: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες «παραδέχονται» τη συστηματική φοροδιαφυγή – Στην… κορυφή οι γιατροί

Τη σοβαρότητα του προβλήματος της φοροδιαφυγής αναγνωρίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι πολίτες, και περίπου ο ένας στους δύο βλέπει θετικά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κρίνοντας το ως αποτελεσματικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης, θεωρούν τη φοροδιαφυγή σοβαρό πρόβλημα σε ποσοστό 87,9%, ενώ στην αξιολόγηση του νέου φορολογικού νοµοσχεδίου της κυβέρνησης το 59,8% πιστεύει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και το 47,7% θεωρεί πως θα είναι αποτελεσματικό και θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή.
Όσον αφορά στα έσοδα και τα έξοδα των ελεύθερων επαγγελματιών, το 84,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αποκρύπτουν συστηματικά τα εισοδήματα τους, για να μην πληρώνουν φόρο, και, παράλληλα, το 76,8% θεωρεί πως αυξάνουν εικονικά τα έξοδα τους, προκειμένου να πληρώνουν λιγότερο φόρο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τείνουν να συμφωνούν με τις παραπάνω απόψεις, αφού το 72,7% εξ αυτών πιστεύει ότι οι συνάδελφοι τους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, το 71,3% ότι αποκρύπτουν συστηματικά τα έσοδα τους και το 58,6% ότι αυξάνουν εικονικά τα έξοδα τους. 
Σχετικά με τη συχνότητα φοροδιαφυγής των ελεύθερων επαγγελματιών ανά κλάδο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ξεχωρίζει τους γιατρούς (91%) και τους τεχνίτες επαγγελματίες, δηλαδή ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, υδραυλικούς κ.α. (89%) ως τις κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν περισσότερο. Ακολουθούν οι δικηγόροι με 86,1% και οι μηχανικοί με 74,7%, ενώ χαμηλότερα ποσοστά καταγράφουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης (70,3%), οι έμποροι (67,2%), τα κομμωτήρια/κουρεία/ινστιτούτα αισθητικής (66,6%) και οι οδηγοί ταξί (65,5%).
Πηγή: Παραπολιτικά
To άρθρο Δημοσκόπηση GPO για το φορολογικό νομοσχέδιο: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες «παραδέχονται» τη συστηματική φοροδιαφυγή – Στην… κορυφή οι γιατροί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...