Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»
Newsit.gr

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες

Στις δέκα μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 αναδεικνύει μεταξύ άλλων πως 3 στους 10 θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ 5 στους 10 ερωτηθέντες βλέπουν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο το καλοκαίρι.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:
Νέα Δημοκρατία 32,5%
ΣΥΡΙΖΑ 22,5%
ΠΑΣΟΚ 12,8%
ΚΚΕ 5,4%
Ελληνική Λύση 4,6%
ΜέΡΑ25 2,9%
Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%
Εθνική Δημιουργία 1,4%
«Άλλο κόμμα» 3,4%
Αναποφάσιστοι 8,4%
«Δεν θα ψηφίσω» 2,9% και 1,1% άκυρο – λευκό.
Εκλογές το φθινόπωρο βλέπουν οι πολίτες
Στο ερώτημα για το πότε θέλουν οι πολίτες εκλογές το 48,1% λέει στο τέλος της τετραετίας και το 46,5% το φθινόπωρο. Παράλληλα το 67,3% πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο, ενώ μόλις το 26,2 στο τέλος της τετραετίας.
Τι κυβέρνηση προτιμούν
Στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες οι απαντήσεις είναι οι κάτωθι:
–30,4% Συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ
–23,8% Αυτοδύναμη ΝΔ
–9,6% Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ
–8,4% Τεχνοκρατών με τη στήριξη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ
–7% Αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ
–2,7% άλλη
Ακόμη οι ερωτηθέντες αξιολογούν με 53,2% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση και 47,5% θετικά ή μάλλον θετικά.
Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά η μεγαλύτερη ανησυχία
Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:
–Ακρίβεια / Ανατιμήσεις: 85,3%
–Εθνικά Θέματα / Ελληνοτουρκικά: 49,8%
–Πόλεμος στην Ουκρανία: 31,5%
–Κορονοϊός: 28,8%
–Εγκληματικότητα: 28,7%
–Φυσικές καταστροφές 17,4%
–Μεταναστευτικό 12,7%
Σωστή η στάση απέναντι στην Τουρκία
Για τα ελληνοτουρκικά το 56,5% θεωρει πως είναι σωστή η κυβερνητική κατεύθυνση απέναντι στην Τουρκία, το 35,8% πως είναι λάθος ενώ το 7,7% δεν απάντησε. Ακόμη το 52,1% θεωρεί πως είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο το καλοκαίρι, έναντι του 45,3% που δεν το βλέπει πιθανό.

To άρθρο Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...