Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)
Newsit.gr

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67%

Τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την ακρίβεια, τις φυσικές καταστροφές, τις παρελάσεις αλλά και τις πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών, αναδεικνύει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».
Στη δημοσκόπηση αναλύονται τα σημαντικότερα προβλήματα για τα νοικοκυριά με την ακρίβεια να είναι στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας το 30% των γνωμών του κόσμου ενώ παράλληλα το 63% των πολιτών κρίνει ότι οι τιμές έχουν υποστεί μεγάλες αυξήσεις.

Ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα για την κοινωνία αναδεικνύονται οι χαμηλοί μισθοί και ακολουθούν οι συνθήκες εργασίας και η ανεργία. 

Η ανασφάλεια, το άγχος και η ανησυχία, με σχεδόν ίδιο ποσοστό, γύρω στο 25% φαίνονται πως είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μεταξύ των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας, το 67% των ερωτηθέντων τα θεωρεί ανεπαρκή και αποτελεσματικά, ενώ το 15% τα θεωρεί επαρκή και αποτελεσματικά.
Για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, το 45% των πολιτών δηλώνει πως οφείλονται στις ανεπαρκείς υποδομές ή στην έλλειψη αυτών ενώ το 26% θεωρεί πως οφείλονται στην κυβέρνηση ή την κλιματική αλλαγή.

Για τις παρελάσεις, οι 6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, ωστόσο μόλις 1 στους 3 θεωρεί πως η πορεία των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική. Αξιοσημείωτο είναι πως η κοινή γνώμη είναι σχεδόν απόλυτα διχασμένη απέναντι στην κατάργηση των περιορισμών για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά ζητήματα, οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την ακροδεξιά βία που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Για την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη «λίστα Πέτσα», το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί με αυτή.
Πηγή: Εφημερίδα “Αυγή της Κυριακής”
To άρθρο Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...