Τελευταία νέα
Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!» ΝΑΤΟ: Ψυχροπολεμικό ανακοινωθέν για το νέο δόγμα-Άμεση απειλή Ρωσία-Στο κάδρο Κίνα Βαγγέλης Αποστόλου: Να αποσυρθούν οι άδειες και οι εγκρίσεις παραγωγών ΑΠΕ μέχρι τη σύνταξη του νέου χωροταξικού και των περιβαλλοντικών μελετών ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο υποκρισίας» Γεωργιάδη η ΕΔΕ, για να ρίξει σε υπαλλήλους τις ευθύνες του για το «Turkaegean»

Διαδικτυακή καμπάνια Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

23/03/2021

Με μήνυμα κατά της βίας που παρατηρείται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα σε χώρους αναψυχής, εργασίας και εκπαίδευσης ξεκινησε (21/03/21) στις 20:00 η ψηφιακή καμπάνια του Δικτύου Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής. Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας αναδεικνύεται το σλόγκαν “Πονάω ρε” η φράση που αναφώνησε ο νεαρός πολίτης στην Νέα Σμύρνη τη στιγμή που δέχθηκε την απρόκλητη βία του αστυνομικού οργάνου. Και μαζί του πονέσαμε και εμείς.

Η καμπάνια εστιάζει σε τέσσερις μορφές βίας: στην αστυνομική, στην βία που δέχονται οι γυναίκες, οι φοιτητές των Πανεπιστημίων αλλά και στη βία που υφίστανται οι νέοι και οι νέες που καθημερινά χάνουν ή απειλούνται να χάσουν την εργασία τους.

Η αστυνομική αυθαιρεσία στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αλλά μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συγκυρία. Η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναλογία πολιτών και αστυνομικών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και η ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά εν μέσω πανδημίας να προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς ικανοποιώντας το συντηρητικό της ακροατήριο. Την ίδια στιγμή στη χώρα οι καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας φαίνεται να αυξάνονται κατά 75% συγκριτικά με προηγούμενα έτη.

Η ελληνική Κυβέρνηση επενδύει στα παραπάνω παραβλέποντας το γεγονός πως 1 στους 3 νέους-νέες βρίσκεται χωρίς εργασία, οι μαθητείες και οι πρακτικές που λειτουργούν ως τρόπος εισόδου στο επαγγελματικό πεδίο αμείβονται πενιχρά, ενώ ήδη εδώ και αρκετό διάστημα έχουν παγώσει και το πλαίσιο της τηλεργασίας είναι εντελώς ασαφές επιφέροντας νέα προβλήματα στην εργασιακή καθημερινότητα. Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, η συζήτηση γύρω από αυτά περιστρέφεται ανεπαρκώς γύρω από τα ζητήματα φύλαξης, παραβλέποντας την ελλιπή χρηματοδότηση τους και το γεγονός πως εδώ και ένα χρόνο παραμένουν κλειστά χωρίς καμία αναφορά σε ένα πλάνο επανόδου!

Λαμβάνοντας ως αφορμή τα περιστατικά της επικαιρότητας, το ελληνικό κίνημα #metoo καθώς και στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, άλλη μία μορφή βίας που πονάει την ελληνική κοινωνία είναι η βία κατά των γυναικών. Το φαινόμενο κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό με το 24% των γυναικών να έχουν υποστεί σωματική βία, το 6% να έχει υποστεί σεξουαλική και από τα περίπου 5.000 περιστατικά βιασμών ετησίως στην Ελλάδα να ακολουθούν τη νομική οδό μόλις 150. Οι μορφές βίας κατά των γυναικών δεν περιορίζονται σαφώς μόνο στα προαναφερόμενα και εκδηλώνονται ως ενδοοικογενειακή, σεξουαλική, συναισθηματική και οικονομική βία.

Αποτελεί χρέος μας σαν νέα γενιά να αντισταθούμε, να μην ανεχτούμε και μην επιτρέψουμε καμία μορφή βίας. Πολλαπλασιάζουμε το μήνυμα μας υπενθυμίζοντας την ανάγκη κανένας – καμία – κανένα να μην πονέσει ξανά. Μαζί με τα θύματα πονάμε και εμείς.

ink για τα videos:

https://we.tl/t-Qtm7f30gbw

link για τα insta stories:

https://we.tl/t-V5a242tTLc

Διαβάστε επίσης...