Τελευταία νέα
Γκλέτσος για Μητσοτάκη: Σαφώς και δεν είναι λύση αυτό που είπα για το γιαούρτωμα Τσίπρας: Ημέρα περηφάνιας και περισυλλογής – Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας για 25η Μαρτίου: «Ημέρα περηφάνιας και περισυλλογής, μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα» Σακελλαροπούλου: Χρέος μας να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας Π. Δουδωνής: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν γεννήθηκαν χθες, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει» Μητσοτάκης: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου γίνεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας Επιστολή Τσαβούσογλου σε Δένδια για την 25η Μαρτίου: Βέβαιος για παγίωση των σχέσεων καλής γειτονίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ (photo) Υψηλές πτήσεις Δένδια-Επιστολή Τσαβούσογλου στον Έλληνα ΥΠΕΞ για την 25η Μαρτίου: Βέβαιος για παγίωση των σχέσεων καλής γειτονίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ (photo) Κατερίνα Σακελλαροπούλου για 25η Μαρτίου: Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Τιμούμε τον ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών – Θεσμική ασέβεια Ανδρουλάκη Τι ψηφίζουμε; (65άρηδες και πάνω) – 4. Δεν έχουμε χάσει την τέχνη να λέμε «όχι»

Δύναμη Ζωής: Καταγγελία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για “πιλοτικό” πρόγραμμα, 1.000.000 ευρώ, με λειτουργίες… smartwatch.

12/02/2021

Η αυτοδιοικητικη παράταξη ‘Δυναμη Ζωης’ στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρενα Δουρου με Δελτίο Τύπου (10/02/2021) καταγγέλλει τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, που η Διοίκηση της Περιφέρειας συστηματικά φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς αιτιολόγηση, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της πανδημίας, σε βάρος της τσέπης των φορολογούμενων πολιτών ζητώντας την απόσυρσή τους.

Πρόκειται για μια πρακτική που έχει πλέον επιβάλλει η Διοίκηση της Περιφέρειας μαρτυρώντας προχειρότητα και έλλειψη προγραμματισμού, λοιδορώντας παράλληλα ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και ακροβατώντας μεταξύ αποφάσεων οριακής νομιμότητας και θεσμικής απαξίωσης του οργάνου, με φόντο την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας. Μεγάλοι χαμένοι : η Αττική, οι πολίτες, το δημόσιο συμφέρον, μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας και έλλειψης λογοδοσίας.

Μια πρακτική θεμάτων της… τελευταίας στιγμής που δεν… δικαιολογούνται, όπως συνέβη με την κατάθεση, 18 μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενός «πιλοτικού» προγράμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο θα υλοποιηθεί σε 30 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, θα παρακολουθεί πληροφορίες από 6.000 άτομα, όπως η γεωγραφική θέση, η θερμοκρασία σώματος, οι καρδιακοί παλμοί κ.λπ. – ό,τι κάνει δηλαδή ένα smartwatch. Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ μιας και χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται σε 970.000,00!

Η τακτική αυτή δημιουργεί πολλά ερωτήματα επί της διαδικασίας αλλά και της ουσίας, π.χ. στη σχετική επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου, θέτει το ερώτημα : “Ποιός ο λόγος που αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας που ήδη κοντεύει να κλείσει τους 12 μήνες έρχεται σήμερα, με όρους προχειρότητας, από μια διοικούσα παράταξη που μετρά στις τάξεις της έμπειρους ιατρούς με πρώτο τον κ. Περιφερειάρχη, που πέραν όλων των άλλων ιδιοτήτων του, είναι και πρόεδρος του ΙΣΑ;”

Η ίδια παρατηρεί ότι πρόκειται για πρακτικές “που συστηματικά υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου καθιστώντας το εργαλειακό συμπλήρωμα της Διοίκησης”.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η Δύναμη Ζωής πρόκειται να απέχει από τις διαδικασία συζήτησης των Ε.Η.Δ. Θεμάτων, στο πλαίσιο της αντίληψης που εφαρμόσαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας επί πέντε χρόνια, αρνούμενοι να συναινέσουμε σε μια λειτουργία που παραβιάζει ουσιαστικά την αποστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Δύναμη Ζωής με αίσθηση ευθύνης απενάντι στους πολίτες, σταθερή στις πάγιες πεποιθήσεις της για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως παράγοντα εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, επιμένει στη προάσπιστη της συλλογικότητας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης...