Τελευταία νέα
Οξύνουν το κλίμα-Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ-«Ύποπτα παιχνίδια» Δ. Κουτσούμπας: «Ο καπιταλισμός σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αμφισβητούνται» Κουτσούμπας: Έφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα όπως η άμβλωση αμφισβητούνται Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση» Γ. Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι» Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ασκεί μια ΙΧ εξωτερική πολιτική» Πετυχημένη εκδήλωση στα Χανιά για «την παιδεία των αναγκών μας» (φωτογραφίες) Αλ. Τσίπρας: Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις εκλογές, το πάρτι θα τελειώσει Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων Αθήνα: Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή (φωτο) ΚΚΕ: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας εναντίον των λαών» ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη ρήτρα της ληστείας»

Δ. Βίτσας: Κατέρρευσε με πάταγο το αφήγημα της ΝΔ

Ιούλιος 05,2021

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην τηλεόραση της « ΕΡΤ»
«..Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω από τους τηλεθεατές σας και ιδιαίτερα από αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, να επιδείξουν και κοινωνική αλληλεγγύη και ατομική ευθύνη βεβαίως και να τρέξουν να εμβολιαστούν για να στήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το τοίχος της ανοσίας.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει τώρα να μας απασχολεί.

Πολιτικά νιώθω ότι είναι πλήρης η αδυναμία της κυβέρνησης να κυβερνήσει ΄΄θετικά΄΄ και δια της πειθούς στο θέμα του εμβολιασμού, αντί να παίρνει μόνο περιοριστικά μέτρα.

Συγχρόνως θα πρέπει να επισημάνουμε τον όχι ιδιαίτερα καλό ρόλο που έπαιξαν τα ΜΜΕ για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολιασμού, αυξάνοντας τις αναστολές σε μια σειρά πολίτες.

Αυτό είχε και σαν αποτέλεσμα να είμαστε περίπου σήμερα στα 4 εκ εμβολιασμένων αντί στα 7-7,5 εκ που απαιτούνται για το τοίχος της ανοσίας.

Βασικά στις παρενέργειες που υπήρξαν, δεν προβλήθηκε η αναλογία αλλά η κάθε μεμονωμένη περίπτωση….»

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ:

«..Τα πράγματα είναι πλέον φανερά.

Όλα ξεκίνησαν από το νόμο ο οποίος λέει ότι όταν σε μια δικαστική ανάκριση εμπλακεί το όνομα ενός υπουργού , τότε η υπόθεση αμέσως στέλνεται στη Βουλή.

Από εκεί και πέρα ήταν ευθύνη της Βουλής να πει από την αρχή ότι δε συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Αυτό αποδείχθηκε και στην ίδια την επιτροπή.

Τώρα έχει απομείνει η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Όμως να ξέρετε ότι η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μπορεί να προσαφθεί πολύ εύκολα σε κάθε υπουργό και σε κάθε πολιτικό παράγοντα και 99,9% των περιπτώσεων αυτό δεν ισχύει.

Συνεπώς, η βασική λογική της ΝΔ με βάση την οποία ψήφισε την παραπομπή, από την ίδια την ΝΔ, κατέρρευσε παταγωδώς.

Χαριτολογώντας σας λέω ότι, βλέποντας τα στοιχεία με τα οποία ήρθε αυτή η υπόθεση στη Βουλή, μόνο ένας απελπισμένος δικηγόρος που θα επιζητούσε την αμοιβή της παράστασης, θα αναλάμβανε αυτή την υπόθεση..

Καλώ λοιπόν τη ΝΔ στη συζήτηση που θα γίνει στις 14 Ιουλίου 2021 στη Βουλή να αποσύρει πλήρως την κατηγορία, η διαιώνιση της οποίας, μόνο κόστος στη ΝΔ θα προκαλεί.

Αντίθετα, κανένα πολιτικό κόστος δεν έχει πλέον , ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο Νίκος Παππάς.

Στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ , θα αναφερόταν μόνο η υπόθεση του Νίκου Παππά και όχι το θέμα της αλλοίωσης στοιχείων και της πιθανής αδικοπραξίας κατά τη διάρκεια της συγγραφής των πρακτικών..»

Διαβάστε επίσης...