Τελευταία νέα
Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67% ΣΥΡΙΖΑ: “Πέφτουν οι σφαίρες βροχή … με Μητσοτάκη! Λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία για τη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής “38 κάλυκες, έλεος! Δεν ήταν τρομοκράτες απέναντι με όπλο”! “Καρφιά” Κατερινόπουλου: Με 1 μήνα εκπαίδευση πήραν κόσμο στη ΔΙΑΣ, κινδυνεύουν περισσότερο από το συνοδό παρά από κακοποιούς” (vid) Κόλαφος η Συνομοσπονδία Ρομά για ΕΛΑΣ-ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Πέραμα: Ήταν 18 ετών, είχε κατηγορηθεί για κλοπή μοτοποδηλάτου, γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος; Διχάζει Γερμανία-Τουρκία η υπόθεση Καβαλά. Ερντογάν: Πάει για ρήξη με Γερμανία-Δύση; “Όλοι είμαστε καλά”! Και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει η “Εφ.Συν.” εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. για την ανακοίνωση που μιλάει για “7 τραυματίες αστυνομικούς” Γιάννης Πλακιωτάκης για Τουρκία: Παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο – 600 εκατ. ευρώ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας Παρέμβαση Θεοδωρικάκου με επίσκεψη «συμβολικού χαρακτήρα» στους κρατούμενους αστυνομικούς Συνήγορος των 7 αστυνομικών για το Πέραμα αναλαμβάνει ο Κούγιας – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή και οπλοχρησία Από Σπόντα 23.10

Δ. Βίτσας:…Good morning Korea..

Οκτώβριος 04,2021

Σημεία παρέμβασης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ,Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών στην τηλεόραση της «ΕΡΤ1»


«..Εμείς είμασταν αυτοί που ξεκινήσαμε τις διαδικασίες το 2015-16 για μια συμφωνία με την Γαλλία, όμως να είμαστε καθαροί ότι η αγορά των φρεγατών δεν αποτελεί συνάρτηση της συμφωνίας αυτής καθαυτής.

Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι μόλις πέρυσι κάναμε την αγορά των Rafale χωρίς να υπάρχει η εν λόγω συμφωνία.

Εμείς θέτουμε δύο όρους όσο αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία:

  • Να αλλάξει το άρθρο 2 ( ακόμα και με μια δήλωση της Γαλλικής Κυβέρνησης που να συμπεριλαμβάνει και τις θαλάσσιες ζώνες)
  • Να αλλάξει το άρθρο 18 παρ 10 όπου προβλέπεται η πιθανότητα εκστρατευτικού σώματος από την Ελλάδα στην περιοχή Σαχέλ.

Αν δεν αλλάξουν αυτά τα δύο σημεία, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τη συμφωνία.

Το 2015 -16 υπογράφτηκαν συμφωνίες πλαίσιο με τη Γαλλία σε επίπεδο Πρωθυπουργών, όπου υπήρχε ένα κομμάτι που αφορούσε την άμυνα και πού ήταν πολύ γενικό και αντιστοιχούσε σε χώρες της ΕΕ που είναι και επιπλέον μέλη του ΝΑΤΟ.

Η αμοιβαία αμυντική συνδρομή ήταν αντίστοιχη με αυτά που προβλέπονται για τις χώρες της ΕΕ, όπως και για τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Εδώ μιλάμε για την συνδρομή της Ελλάδας σε μια περιοχή που υπάρχουν Γαλλικά συμφέροντα και μάλιστα σε μια περιοχή όπου κυριαρχούν συγκρούσεις Γαλλικών συμφερόντων με αντίστοιχα Ισλαμιστικά.

Για πρώτη φορά λοιπόν μετά τον πόλεμο της Κορέας, υπάρχει η πιθανότητα δια της συμφωνίας, να στείλει η Ελλάδα (και όχι η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ κλπ) εκστρατευτικό σώμα.

Επιπλέον, δεν προβλέπεται μέσω της συμφωνίας μια μεγάλης έκτασης βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που να προϋποθέτει τη συμμετοχή των Ναυπηγείων της χώρας μας, κάτι που θεωρώ ότι είναι κομβικής σημασίας ζήτημα.

Καλό λοιπόν είναι να έχουμε φίλους αλλά να μην πληρώνει μονομερώς η χώρα μας αυτή τη φιλία…»

Διαβάστε επίσης...